• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/El Pais

15.03.2022

09:55

Španija ZAPLENILA JAHTU RUSKOG OLIGARHA! "Valeri" vredi 140 miliona i pripada BIVŠEM OFICIRU KGB!

Vesti

Španija ZAPLENILA JAHTU RUSKOG OLIGARHA! "Valeri" vredi 140 miliona i pripada BIVŠEM OFICIRU KGB!

Podeli vest

Španija je privremeno zaplenila jahtu ruskog oligarha Sergeja Čemezova, vrednu 140 miliona dolara u Barseloni, saopštile su vlasti. Čemezov je bivši oficir KGB-a koji je na čelu državnog konglomerata "Rostek"

Generalna direkcija trgovačke marine naložila je ovog ponedeljka da zadrži jahtu "Valerie", koja je usidrena u luci Barselone, kako bi se pridržavala evropskih sankcija protiv ruskih oligarha.

- Danas smo zaplenili – tehnički termin je privremeno imobilisali – jahtu koja pripada jednom od glavnih oligarha - rekao je španski premijer Pedro Sančez na televiziji "La Sekta".

- Govorimo o jahti za koju procenjujemo da vredi 140 miliona dolara. Biće ih još - dodao je on, ne objašnjavajući detalje.

Sajt za nadgledanje pomorskog saobraćaja "Marin Trafik" saopštio je da su jahte povezane sa još dva oligarha koji još uvek nisu sankcionisani takođe pristali u Barseloni.

Superjahta "Valeri" duga je 85 metara (279 stopa).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ČETVRTI, BRUTALNI UDAR NA RUSIJU! Zapad uveo nove sankcije Moskvi, objavljen spisak mera kakve svet ne pamti, na udaru više od 600 ruskih državljana!
Planeta

ČETVRTI, BRUTALNI UDAR NA RUSIJU! Zapad uveo nove sankcije Moskvi, objavljen spisak mera kakve svet ne pamti, na udaru više od 600 ruskih državljana!

Evropska komisija pozdravlja današnji dogovor Saveta Evrope da usvoji četvrti paket restriktivnih mera protiv Rusije kao odgovor na njenu brutalnu agresiju na Ukrajinu i njen narod, stoji u današnjem saopštenju ove organizacije. Ministar finansija Francuske Brino le Mer najavio je nove sankcije EU protiv Rusije navodeći da je u pitanju paket mera koje "EU nikada nije usvojila u svojoj istoriji" i da će više od 600 ruskih državljana biti na udaru mera

15.03.2022

09:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija