• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

19.03.2022

15:08

ŠTA HOĆE VARŠAVA? Lavrov zagrebao po površini... "Možda Poljska želi da kontrolise zapad Ukrajine"

Tanjug/AP

Vesti

ŠTA HOĆE VARŠAVA? Lavrov zagrebao po površini... "Možda Poljska želi da kontrolise zapad Ukrajine"

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da nije isključena mogućnost da inicijativa o uvođenju mirovnog kontigenta NATO-a u Ukrajinu podrazumeva kontrolu Poljske nad zapadnim delom te zemlje

On je podsetio da je premijer Poljske Mateuš Moravjecki izneo ideju da se u Ukrajinu pošalje mirovni kontingent NATO-a, prenosi Sputnjik.

„Ne isključujem mogućnost da, ukoliko bi ta odluka iznenada bila doneta, da bi podrazumevala da osnovu tih mirovnih snaga čini poljski kontingent koji bi preuzeo kontrolu nad zapadnom Ukrajinom, na čelu sa Lavovom, gde bi i ostao na duži period“, ocenio je Lavrov.

„Ipak smatram da je to demagoška inicijativa i da će članice NATO-a shvatiti da treba da budu razumne i realne“, poručio je šef ruske diplomatije.


Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Mirovni kontigent NATO-a to znaci nakon njihovog odlaska ostaje samo oranica poput Iraka , Libije Afganistana ,,,, Mi smo jos i dobro prosli , 'Milosrdni andjeo' nas je ipak pogledao ili smo bili tvrd orah za NATO mirovnjake.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija