• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

19.03.2022

16:47

RAT ĆE TRAJATI DO KRAJA MAJA - PROVERENO! A UKRAJINA NI TADA NEĆE UĆI U NATO? Progovorio čovek blizak Zelenskom koji je do sada ćutao - sve se znalo još 2019!

Tanjug/AP

Vesti

RAT ĆE TRAJATI DO KRAJA MAJA - PROVERENO! A UKRAJINA NI TADA NEĆE UĆI U NATO? Progovorio čovek blizak Zelenskom koji je do sada ćutao - sve se znalo još 2019!

Podeli vest

Oleksij Arestovič je u govoru iz 2019. godine nagovestio izbijanje sukoba zbog namere Kijeva da postane član NATO

Rat protiv Rusije će trajati još mesec, mesec i po dana, do kraja maja, tvrdi Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Njegova predviđanja dobijaju na težini ukoliko se u obzir uzme to da je Arestovič još u govoru iz 2019. godine najavio izbijanje rata između Ukrajine i Ruske Federacije zbog namere zvaničnika u Kijevu da zemlja postane članica NATO.

Veliko razaranje

Zanimljivo je da je savetnik Zelenskog ranije iznosio i pretpostavke da bi Rusija mogla da izvrši aneksiju Krima, kao i da će doći do eskalacije nasilja u Donbasu.

- Ne, nećemo govoriti ni o kakvom vremenskom okviru za početak i okončanje rata. Naprotiv, ovo će najverovatnije gurnuti Rusiju u veliku vojnu operaciju protiv Ukrajine. Moraće da uništavaju infrastrukturu i razaraju teritoriju - odgovorio je Arestovič 2019. na pitanje o potencijalnom ulasku Ukrajine u NATO.

On je tada predvideo opkoljavanje Kijeva, ulazak ruskih trupa u Ukrajinu s teritorije Belorusije i nameru da se stvori kopneni koridor između Krima i Donbasa.

Foto: Tanjug/AP/pool

Odnos sa NATO

Bez zatvaranja neba

Zanimljivo je da je Oleksij Arestovič u intervjuu iz 2019. gotovo do tančina predvideo kako će izgledati odnos između zvaničnog Kijeva i NATO.

- U slučaju vojnog konflikta između Ukrajine i Ruske Federacije, koji je 99,99 odsto izvestan, naša država će dobiti pomoć u novcu, oružju, sankcijama i verovatno instruktorima za obuku kopnenih snaga. Ali neće biti uvođenja zone zabranjenog leta - poručio je Arestovič.

Predsednik Ukrajine je do sada u više navrata bezuspešno zahtevao od NATO uvođenje zone zabranjenog leta.

- Rusija neće ući u direktan sukob sa NATO. S velikom sigurnošću mogu da kažem da će cena našeg članstva u NATO biti veliki rat s Rusijom. Ako se ne učlanimo, Rusija će nas progutati za 10-12 godina. Uslediće vazdušni udari i napad kopnenih trupa, koje su raspoređene oko granice. Pokušaće da opkole naše snage oko Donjecka, izvešće napad s Krima i iz Belorusije. Biće to pravi rat. Najkritičnije godine su od 2020. do 2022, kao i od 2024. do 2026. godine - rekao je on u intervjuu za Apostrof TV.

Veliki gubici

Sada Arestovič u novom snimku obrazlaže zašto misli da će se rat okončati do kraja maja:

- Rusija je krenula u rat sa više od 90 bataljona i taktičkih grupa. Od toga je više od 30 uništeno ili onesposobljeno za borbu. Sada iz Rusije šalju pojačanja i plaćenike, ali njihova efikasnost je slaba. Kada napadi posustanu, vreme je za kontraudare, i to će ubrzati kraj rata.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija