• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pečat

23.03.2022

15:17

“KINDŽAL” JE NEUHVATLJIV ZA NEPRIJATELJSKE RADARE! Projektil para nebo brzinom koju svet nije video, ako čak bude detektovan, u tom trenutku je PREKASNO!

Vesti

“KINDŽAL” JE NEUHVATLJIV ZA NEPRIJATELJSKE RADARE! Projektil para nebo brzinom koju svet nije video, ako čak bude detektovan, u tom trenutku je PREKASNO!

Podeli vest

Manevarske sposobnosti ruske hipersonične rakete “Kindžal” čine je gotovo neuhvatljivom za neprijateljske radare, rekao je nemački stručnjak Ulrih Kun u intervjuu za Dojčlandfunk, a prenosi Raša Tudej

On napominje da čak iako projektil bude detektovan, u tom trenutku je verovatno prekasno za preduzimanje odbrambenih akcija, što znači da je u ovom trenutku gotovo nemoguće odbraniti se od tih projektila.

Ruske oružane snage su prošlog ponedeljka navodno prvi put upotrebile hipersonične rakete “Kindžal” u Ukrajini, piše nemački medij, pozivajući se na izveštaj ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da su rakete pogodile i uništile skladište naoružanja ukrajinskog vazduhoplovstva, kao i cisterne sa gorivom.

“Kindžal” je polubalistička raketa koja se lansira iz vazduha, sa aviona, pojasnio je Kun. On napominje da nakon lansiranja raketa uglavnom leti u višim slojevima atmosfere, gde dostiže brzinu od 5.000 kilometara na čas, i da čak i pri toj brzini ima sposobnost da manevriše.

Nemački ekspert naglašava da sposobnost “Kindžala” da manevriše čini raketu gotovo neuhvatljivom za neprijateljske radare.

– To znači da je u ovom trenutku praktično nemoguće braniti se od ovih projektila – rekao je Kun.

On kaže da je “Kindžal” nova vrsta projektila, i da će sistemi PVO morati da “nauče” kako da se brane od njih.

U ovom trenutku, SAD i Kina rade na razvoju sopstvenog hipersoničnog oružja, primetio je Kun, i podsetio da ideja o postavljanju balističkih projektila na avione nije nova, već da su SSSR i SAD radili na tome još 60-ih i 70-ih godina.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Rumunijom u Minhenu rezultatom 3:0! Za plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta "lale" će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Austrija i Turska!

02.07.2024

19:53

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija