• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

23.03.2022

13:57

BERLIN MENJA PLOČU! Nemačka vraća ELEKTRANE NA UGALJ, a licemerno su tražili od Srbije da ih ugasi! NISMO GLUPI KAO ŠTO SU NEKI MISLILI!

Vesti

BERLIN MENJA PLOČU! Nemačka vraća ELEKTRANE NA UGALJ, a licemerno su tražili od Srbije da ih ugasi! NISMO GLUPI KAO ŠTO SU NEKI MISLILI!

Podeli vest

Nemačka razmatra da obustavi planirano gašenje elektrana na ugalj u okviru paketa mera za smanjenje oslanjanja na ruske energente i ublažavanje tereta visokih cena energije, pokazuje nacrt dokumenta u koji je uvid imao Rojters

 

Iako vlada ostaje pri planu o postepenom izbacivanju uglja do 2030. godine, u nacrtu se navodi da bi odlaganje gašenja elektrana na ugalj bilo u funkciji smanjenja potrošnje gasa u proizvodnji električne energije.

- U okviru toga, gašenje termoelektrana na ugalj može biti suspendovano do daljeg nakon mišljenja Federalne agencije za mreže - navodi se u nacrtu.


Prema ovom dokumentu, mere bi takođe uključivale odobravanje kredita s niskim kamatnim stopama kompanijama koje imaju probleme sa likvidnošću zbog visokih cena energije.

Foto: Pixabay

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući polovinom marta na pitanje o tome da su evropski mininistri pokrenuli pitanje vraćanja uglju i nuklerakama, rekao da je o tome govorio nemački ministar finansija da bi premostili težak period i podsetio da su od Srbije tražili da zatvara rudnike uglja, ali je ispalo da nismo glupi.

Vučić je rekao i da su nuklearke odavno najvažnije za Evropu, da se u Francuskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj glavni izvor energije.

Vučić je podsetio da su od Srbije tražili da zatvara rudnike uglja, ali je ispalo da nismo glupi.

- Hteli su glave da nam skinu jer nismo hteli da zatvorimo rudnike uglja jer smo hteli da imamo električnu energiju, pa se ispostavilo da nismo baš bili toliko idioti kao što su neki mislili... Srećom!  

- Sve što se izveze struje u region dolazi iz bugarske nuklerke - napomenuo je Vučić i ukazao da smo naučili na licemerje da je ono što je velikima dozvoljeno malima nije ili kako je citirao latinsku poslovicu Ono što je dozvoljenu Jupiteru nije volu.

- Ono što je dozvoljeno Jupiteru, odnosno Bogu, nije dozvoljeno volu... A mi mu tu dođemo volovi. Ali dobro, i na tu vrstu licemerja smo navikli - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mare

pre 2 godine

U KAKVOM JE STANJU HAJL VIOLA FON KRAMEN POSLE OVOGA????

Nenad

pre 2 godine

A zelena agenda? Zaštita životne sredine? Ostale laži? Ko germanima veruje.....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija