• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2022

21:14

SRBI SU JOJ BILI ODVRATNI, IRAČANE NIJE NI SMATRALA LJUDIMA! Intervju Medlin Olbrajt po kojem će ostati upamćena je JEZIV! (VIDEO)

Vesti

SRBI SU JOJ BILI ODVRATNI, IRAČANE NIJE NI SMATRALA LJUDIMA! Intervju Medlin Olbrajt po kojem će ostati upamćena je JEZIV! (VIDEO)

Podeli vest

Umrla je Medlin Olbrajt, prva žena državni sekretar SAD, koja je pomogla u vođenju spoljne politike Zapada nakon Hladnog rata

Kao državna sekretarka Amerike ostaće upamćena i po skandaloznim izjavama koje su šokirale svet.

I pre napada na Jugoslaviju, Medlin Olbrajt je podržavala svaki vid nasilja nad zemljama koje su pokazivale neposlušnost Americi.

Pored one koja je dobro poznata na ovim prostorima da su joj "Srbi odvratni", verovatno najmonstruoznija poruka koja ju je proslavila odnosila se na sankcije Iraku.

Nakon što su 1990. godine Amerikanci uveli sankcije Iraku, Ujedinjene nacije su više puta apelovale da se sankcije skinu zbog visoke stope smrtnosti dece usled nedostatka hrane, što su Amerikanci uporno odbijali.

U jednom intervjuu 1996. godine, novinarka pita Medlin Olbrajt da li je smrt pola miliona Iračke dece, čiji je broj daleko veći od broja stradale dece u Hirošimi, „vredna“ cena onoga za šta se oni zalažu, na šta Olbrajtova samouvereno odgovara da je odluka bila teška ali da ona, tj oni, veruju da je vredno.

Šokiran izraz voditeljke i javnosti nakon ove skandalozne poruke, Medlin Olbrajt nije sprečio u daljem zalaganju za sejanje smrti po svetu.

Kada su 2003. godine američke trupe pregazile Irak pod izgovorom „promocije demokratije“ i sprečavanja Iračke vlade da koristi „oružje za masovno uništenje“ nad demonstrantima, Medlin Olbrajt se rado oglašavala i davala intevjue naglašavajući kako je dugo vremena agitovala i lobirala da se u Iraku uvede red.

Nedvosmisleno se zna da je optužba da Irak poseduje oružje za masovno uništenje velika laž i fabrikacija u koju je cela američka vlada bila dobro upućena jednostavno zato što su upravo oni, Amerikanci, najvećim delom snadbevali Irak oružjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Munja65

pre 2 godine

Koga danas interesuje šta je jedna Američka GADURA izjavila,daje bila ljepotica štabi tek ona izjavljivala.Jedna Rugoba manje...to je to.

Karma

pre 2 godine

Jeeeeeeeeee ... Ispunila mi se želja da ovo doživim, da odapne papke ta beštija. Izgleda da ipak ima Boga da ju je poslao u Pakao baš na ovaj dan. Sledaći je Bil Klinton a iskreno se nadam i molim da ni to nećemo dugo čekati, baš kao ni smrt Vesli Klarka, Vilijama Vokera, Ričarda Holbruka i ostali zlikovaca.

Dragacevac

pre 2 godine

Brate mene sinoc djavo nazvao pitao me,jeli kako hoces da ima ova gospodja kaznu.Ja rekao jel mnogo da je svaki dan sve duse koja je odnela po svetu da je ceraju u bul... svaki minut jedno 10000000godina

dera

pre 2 godine

Glogov kolac i venac belog luka za smrdljušu . Neka ti je teška zemlja !!!

master

pre 2 godine

Sovuljago matora, da si crkla pre 30 godina svetu bi bilo maogo lakse.

Strki7

pre 2 godine

Mogli su na danasnji dan sa njom Klintonovi i Klark i naravno Voker..... Milosrdni Andjeli !!!

aspida

pre 2 godine

i tako odvede je milosrdni andjeo.gle cuda na dan kada je donela odluku sa svojim pajtasima da napadne nevin narod.pitam se da li ce kurti proglasiti nedelju zalosti.albanci ovo vam je bozji znak,zamislite se malo.bog je jedini sudija za neljudska nedela.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija