• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

25.03.2022

07:58

ŠEFICA NEMAČKE DIPLOMATIJE: Rusija može da pokuša destabilizaciju Zapadnog Balkana

Tanjug/AP

Vesti

ŠEFICA NEMAČKE DIPLOMATIJE: Rusija može da pokuša destabilizaciju Zapadnog Balkana

Podeli vest

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok poručila je da Evropa treba da bude na oprezu zbog, kako tvrdi, ruskih napora da destabilizuje Zapadni Balkan, u trenutku kad vodi rat u Ukrajini, prenosi agencija Asošijeted pres

Berbok je novinarima u Berlinu izjavila da su "takvi potezi prethodili vojnoj invaziji Rusije na Ukrajini, uprkos tome što Moskva i dalje poriče da je pripremala napad".

"Slična podrška Rusije separatističkim pokretima u Bosni i Hercegovini bi, na primer, mogla da ugrozi integritet i suverenitet zemalja Zapadnog Balkana", rekla je Berbok nakon sastanka sa hrvatskim ministrom spoljnih poslova Goranom Grlićem Radmanom, navodi AP.

Nemačka zvaničnica je naglasila i da će Evropska unija i njeni partneri uraditi sve što mogu da pomognu zemljama u koje dolazi veliki broj ukrajinskih izbeglica, naročito Moldaviji, koja je primila najveći broj izbeglica po glavni stanovnika.

U tom smislu ona je za danas potvrdila prvi direktan let iz Moldavije za Frankfurt, uz najavu da će ih biti još, navodi AP.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Analena opet muti vodu. Čini mi se da sanja Putina i da vidi Ruse na svakom ćošku. Izgleda da je ova dama pozelenela od muke.

mira

pre 2 godine

Mislite nemacka Hilari Klinton? Unapredice Nemacku kao i Klintonovi SAD.

Nemačka je ključni partner Srbije!
Politika

Nemačka je ključni partner Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok naglasila značaj podrške te zemlje na našem evropskom putu, s obzirom da je to glavni spoljnopolitički cilj Srbije

11.03.2022

20:56

sledeća vest

Vesti

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije
Politika

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik - Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

03.07.2024

12:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija