• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2022

09:20

POJAVILA SE NIKADA VIĐENA FOTOGRAFIJA! Medlin Olbrajt u zagrljaju srpskog dečaka, KRILA SE OD NACISTA U SRBIJI, A VRATILA NAM BOMBARDOVANJEM!

Vesti

POJAVILA SE NIKADA VIĐENA FOTOGRAFIJA! Medlin Olbrajt u zagrljaju srpskog dečaka, KRILA SE OD NACISTA U SRBIJI, A VRATILA NAM BOMBARDOVANJEM!

Podeli vest

Bivša državna sekretarka SAD Madlin Olbrajt krila se, u vreme rata, od nacista u Vrnjačkoj Banji

Na fotografiji koja je ugledala svetlost dana vidi se Olbrajtova u zagrljaju srpskog dečaka.

Zoran Milosavljević, naučni saradnik Instituta za političke studije je naveo da je fotografija nastala u Vrnjačkoj banji u tadašnjoj vili Rivijera, to je današnja zgrada opštinskog suda.

Foto: Privatna arhiva

Medlin Olbrajt, donji red treća sa leva na desno

- Medlin Olbrajt se za vreme rata krila u Vrnjačkoj banji od nacista, sa majkom i babom. Mi smo nju spasili, hranili i sačuvali. Pomerena je od strane oca koji je bio diplomata u Beogradu kod svojih prijatelja u Vrnjačkoj banji. Njen otac je tamo imao dobrog druga koji se bavio trgovinom češkog porcelana - podsetio je Milosavljević.

Kako kaže, mi Srbi smo kao narod svakome pomogli i zaštitili. Ova fotografija je dokaz da smo neustrašivi i velikog srca.

Ipak, Olbrajt je kratkog pamćena pa nam je vratila tako što je zagovarala bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine. 

Preminula je pre tri dana u 84. godini života.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

zato drzavo pamet u glavu i nikom zito sem nasoj Braci iz RS Rusiji ceceniji belorusiji

nenad

pre 2 godine

Dajte ljudi, nemojte nikada vise objavljivati sliku ove spodobe, ona je Srbiju prodala, dobila je velike pare, kao i klinton i to je to.

milena

pre 2 godine

Mozda bi bolje prosli da smo je predali njemcima. Jer nam je uzvratila vrlo nezahvalno.

pinokio

pre 2 godine

Pa Srbi su uvek pomagali i Kurtu i Murtu a vraceno nam je uglavnom kako ne treba . Ovaj decak koji grli ovu nakazu dok je bila dete ce sigurno u raj a ona u pakao . Ako ni zbog cega zbog pola miliona Iracke dece ubijene intervencijom zlikovaca . MI cemo i dalje nastaviti da pomazemo i decu i starije unesrecene i svakoga kome j pomoc potrebna , pa kako bude. Neko ce da vrati dobrim , neko nikako a neko i zlom . Nemozes ti znati sta ce sutra doneti . Veliki glumac Robert De NIro je kao nepoznati student sa 20-tak godina se zatekao na putu za Grcku u okolini Nisa . Pomogao mu je neki seljak lokalni . Velikan to nije nikada zaboravio i uvek je podsecao na to i cak je jednoj cerki dao ime Drina po , nasoj reci . Kada je taj seljak umro , kasnije ih je po zavrsetku nekog snimanja , ispostovao i dosao u okolinu Nisa i obisao tu porodicu . Veliki je prijatelj naseg Noleta , i De Niro je bio uz Seron Stoun i jos dosta poznatih kolovodja demonstracija "protiv NATO" genocida 1999 -te . I neka mu Bog da zdravlja i srece on ce zauvek ostati nas prijatelj . A ova sotona ce u pakao .

Sumar

pre 2 godine

To je ono" HRANI(SPASI) KUCKU DA TE UJEDE DABOGDA joj se seme ZATRLO VESTICA

Vladimir

pre 2 godine

Bolje mali da ju je udavio! Kao slucajno je malo jace zagrlio, mozda bi promijenio istoriju!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija