• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2022

18:49

BAJDEN SE OBRATIO U VARŠAVI! Duga borba u Ukrajini je pred nama! Preti nam DECENIJSKI rat! (Video)

printscreen

Vesti

BAJDEN SE OBRATIO U VARŠAVI! Duga borba u Ukrajini je pred nama! Preti nam DECENIJSKI rat! (Video)

Podeli vest

Predsednik Džo Bajden, obraćajući se okupljenima ispred kraljevskog zamka u Varšavi, poslao je u subotu poruku saveznicima SAD i ukrajinskom narodu, rekavši „stojimo uz vas"

Bajden je govorio dok je skladište goriva u ukrajinskom gradu Lavovu na zapadu bilo u plamenu nakon što su ruski projektili pogodili objekat u subotu. Predsednik je obavešten o napadu pre nego što je održao govor, preneo je CNN.

„Imamo svetu obavezu da branimo svaki pedalj teritorije NATO-a“, rekao je Bajden i dodao da ruske akcije u Ukrajini prete da donesu „decenijski rat“.

„Nemojte ni pomišljati da pređete na jedan inč teritorije NATO-a“, Bajden je takođe naveo da je ruski predsednik Vladimir Putin kriv za sukob u istočnoj Evropi, nazvavši ga „strateškim neuspehom“.

"Brzi i kažnjavajući troškovi su jedina stvar koja će navesti Rusiju da promeni kurs“, rekao je Bajden, misleći na ekonomske sankcije.

„Vi, ruski narod, niste naš neprijatelj. Bajden je dodao da zapadni saveznici moraju da se „očvrsnu” za „dugu borbu koja je pred nama” u ratu Rusije sa Ukrajinom.
 

„U ovoj borbi moramo da budemo bistrih očiju“, rekao je Bajden.

„Ova bitka neće biti dobijena ni danima, ni mesecima. Moramo da se pripremimo za dugu borbu koja je pred nama.”

Bajden je svoj govor započeo pozivanjem na reči pape Jovana Pavla II, prvog pontifika izabranog iz Poljske.

„Ne plašite se“, rekao je Bajden, citirajući reči Karola Vojtile, koji je izabran za papu 1978. i bio je prvi neitalijanski papa od Adrijana VI u 16. veku.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

najveci varvari u poslednjih 100 godina Amerika/ Engleska sa jos nekim evropskim satelitima i on ima pravo da nekog proyiva najgori kriminalac

ratko

pre 2 godine

naravno majmune kad nije na tvojoj teritoriji guras ove druge naciste u rat jer vi majjmuni nemate petlju jer ste kukavice

master

pre 2 godine

Rat ce biti zavrsen vrlo brzo, vec se zna ko je pobedio, dugog rata nece biti, a vi mozete lajati do sutra, sve sto je nekada bilo, vise nece biti, dasta je vaseg javasluka,neko je morao da vas probudi iz vasih iluzija, i sto pre shvatite bice bezbolnije.

Beograđanin

pre 2 godine

On ne može da pogodi šolju kad piše... a hoće da ratuje. Senilni starac... neće ni dočekati kraj mandata... strašno ko odlučuje o sudbini planete. Svi znaju kolko je ,,obrazovanj,, Amerikanac... imaju ,, jednu vijugu više da ne bi srali ko kokoška po dvorištu. Neobrazivani... senilni... nije ni čudo što je predsednik Amerike.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Zahvaljujuci tebi drugima mozda da, ali ti brojis zadnje dane tako da te taj moguci rat ne treba zabrinjavati.

Marcco

pre 2 godine

Obično je interesantno čuti američkog predsednika, jer bez obzira što samo prenose šta je neko smislio, bitno je čuti šta je to. Kod ovoga se ne zna ni da li je preneo kako je napisano...

Bajdena u Varšavi dočekale demonstracije! (VIDEO)
Planeta

Bajdena u Varšavi dočekale demonstracije! (VIDEO)

Predsednik SAD Džozef Bajden stigao je u Varšavu gde je nekoliko hiljada demonstranata tražilo od SAD i NATO hitnu isporuku više oružja za Ukrajinu. Demonstranti su tražili i uspostavljanje zone bez letova nad Ukrajinom.

25.03.2022

20:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija