• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

29.03.2022

20:00

MAT U DVA POTEZA, EVROPA U NEVERICI, RUSI SU DOBRO IZRAČUNALI! Brisel u problemu, šta god da uradi biće pogrešno...

Vesti

MAT U DVA POTEZA, EVROPA U NEVERICI, RUSI SU DOBRO IZRAČUNALI! Brisel u problemu, šta god da uradi biće pogrešno...

Podeli vest

Ruska energetska kompanija Gasprom nije bez razloga odbila da nastavi isporuke prirodnog gasa Evropi kako bi napunila svoja podzemna skladišta (PHG)

Reč je o kompetentnoj taktici koja nije dozvolila Briselu da realizuje svoje energetske planove.

Do ovog zaključka došao je Boris Marcinkevič, poznati ruski stručnjak u oblasti energetske bezbednosti.

Marcinkevič je detaljno govorio o tome čime se Gasprom rukovodio kada je sprovodio takve mere, a takođe je objasnio kako je Rusija uspela da pobrka sve karte Evropskoj uniji.

Boris Marcinkevič je pre svega skrenuo pažnju na to da u Evropi postoje podzemna skladišta gasa u vlasništvu ruske kompanije Gasprom. Koriste se za skladištenje sirovina pre nego što se direktno prodaju evropskim potrošačima.

PUTIN I MAKRON SAT VREMENA UGOVARALI EVAKUACIJU CIVILA IZ MARIUPOLJA uz pomoć Grčke i Turske!

Međutim, 2021. godine Rusija je odlučila da ne puni postrojenja PHG prirodnim gasom, prešavši na direktne isporuke u Evropu.

Prema rečima stručnjaka za energetiku, ova taktika je omogućila Rusiji da eliminiše moguće rizike povezane sa ekonomskim ograničenjima koja bi mogla biti nametnuta ruskom gasu u evropskim PHG.

Gasprom, odbijajući da popuni svoja evropska skladišta, zapravo je pobrkao sve karte Evropske unije.

- Jedan od razloga zašto je Gasprom odbijao da napuni sopstvena skladišta u Evropi tokom prošle i početkom ove godine je taj što je, s obzirom na nepouzdanost EU, ovo previše rizično. Oni to jednostavno mogu oduzeti - to su evropske tradicije -  objasnio je Marcinkevič.

NEĆE MOĆI, RUSIJA NEĆE DA SE IGRA! Peskov: Zapad treba da shvati da će gas morati da se plaća u rubljama! SVE OSTALO JE "ŠARENA LAŽA"!

Rukovodstvo Gasproma je pažljivo proračunalo sve moguće rizike, shvatajući da bi Brisel mogao da zapleni i otme ruski gas kao nove antiruske sankcije, a da ga koristi i za svoje potrebe.

Sada Evropska unija nije dobila novu polugu pritiska na Moskvu, pošto se ispostavilo da su Gaspromova skladišta gasa prazna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Botovi VUCIC PEDER

pre 2 godine

Sendvicari iz informera u panici hahahah

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija