• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.03.2022

07:32

CNN ŠOKIRAO, ZAHUHTAVA SE ISTRAGA o Hanterovim PREKOMORSKIM POSLOVIMA! Moguća OPTUŽNICA, radi se o ozbiljnim krivičnim delima

Vesti

CNN ŠOKIRAO, ZAHUHTAVA SE ISTRAGA o Hanterovim PREKOMORSKIM POSLOVIMA! Moguća OPTUŽNICA, radi se o ozbiljnim krivičnim delima

Podeli vest

Pravni analitičar Si-En-Ena izjavio je da je vrlo moguće da bi protiv Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, savezna vlada mogla da podigne optužnicu nakon istrage o njegovim poslovima koje je imao u inostranstvu, preneo je list "Hil"

"Ovo je vrlo realno, u pitanju je sveobuhvatna istraga o potencijalno ozbiljnim krivičnim delima. Vidimo da savezni tužioci u Delaveru rade upravo ono što biste očekivali da rade tužioci u takvoj situaciji", izjavio je Eli Honig, preneo je vašingtonski list.

Honig je kazao da deluje da se "zahuktava" istraga o Hanterovim prekomorskim poslovima.

Bajdenova istorija korišćenja nedozvoljenih suspstanci i veza sa međunarodnim poslovima je bila predmet kritika repbulikanaca na račun njegovog oca neko vreme, dodaje se u tekstu "Hila".

Bivši predsednik Donald Tramp često je napadao DŽozefa Bajdena zbog borbe njegovog sina sa zavisnošću i, kako je govorio, korumpiranim poslovima u inostranstvu, tokom izborne kampanje 2020. godine.

Prvi pokušaj Trampovog impičmenta proistekao je iz razgovora sa predsednikom Ukrajine, tokom kojeg je Tramp izvršio pritisak na ukrajinskog lidera da mu pomogne da iskopa prljavštinu o Hanteru Bajdenu, koji je poslovao u Ukrajini sa jednom korumpiranom naftnom i gasnom kompanijom, dodaje "Hil".

Foto: Twitter printscreen

Tramp tražio od Putina da objavi informacije o Hanteru Bajden


U utorak, Tramp je otišao korak dalje u napadu na Bajdena, tražeći od ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi bilo kakvu informaciju koju bi ruska vlada mogla da ima o Hanteru Bajdenu.

"Zašto je supruga gradonačelnika Moskve dala Bajdenima, obojici, 3,5 miliona dolara? To je mnogo novca. Voleo bih da Putin zna odgovor na to pitanje. Trebalo bi da se izjasni", kazao je Tramp.

"Hil" podseća da je "Vašington post" ove nedelje objavio izveštaj u kojem se potvrđuju detalji o Haterovim poslovima u Kini.

Foto: AP/Tanjug

Ministarstvo pravde prema nekim navodima nastavlja da traži navodne nelegalne optužbe o lobiranju konsultantskih firmi povezanih sa ukrajinskom energetskom kompanijom "Burisma", u kojoj je Hanter bio član borda.

"Postoji realna šansa da sve ovo rezultuje saveznom optužnicom. Naravno, tada bismo bili na političkoj teritoriji bez presedana, a ne na pravnoj teritoriji, već u potencijalnoj situaciji gde Ministarstvo pravde krivično goni i pokušava da zatvori sina predsednika", dodao je Honig.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17