• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

31.03.2022

21:51

Rusija blokira luke ključne za snabdevanje ŽITOM širom sveta? Ne, Ukrajinci NA SILU drže 68 brodova!

Vesti

Rusija blokira luke ključne za snabdevanje ŽITOM širom sveta? Ne, Ukrajinci NA SILU drže 68 brodova!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Rusija blokira ukrajinske morske luke što stvara ogromne probleme za ceo svet, jer narušava globalnu prehrambenu bezbednost

"Crno more i zalivi Ukrajine su ključni element za izvoz žitarica i hrane u ostatak sveta. Dakle, ruska blokada ukrajinskih luka nije problem samo za Ukrajinu. Ovo je veliki problem za ljude širom sveta, što dovodi do nestašice hrane i viših cena", rekao je Stoltenberg novinarima, prenosi Ukrinform.

Naveo je da je zbog toga veoma važno da se blokada okonča i da Ukrajina ponovo može slobodno da izvozi žito na svetska tržišta kako bi prehranila ljude i smanjila globalne cene hrane.

Po njegovim rečima, ruska blokada ukrajinskih luka je problem koji je važan za većinu zemalja sveta, koji otežava njihov razvoj i snabdevanje hranom.

"Ovo samo naglašava potrebu okončanja rata kako bi se stvorili uslovi za povećanje komercijalnog saobraćaja u Crnom moru", dodao je Stoltenberg.

Rusko ministarstvo odbrane je ranije danas optužilo Ukrajinu da na silu drži 68 stranih brodova, a da Rusija svakodnevno otvara bezbedan koridor za izlazak brodova iz teritorijalnih voda Ukrajine.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da su posade tih plovila tokom radio razgovora izjavile da ukrajinske vlasti zabranjuju svaki izlazak stranog plovila iz ukrajinskih luka pod pretnjom trenutnog potapanja.

On je izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da Rusija blokira oko 100 brodova nazvao "lažju".

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 2 godine

Pa ne možeš da šalješ Ukrajini oružje i municiju a da tražiš da se rat brzo završi da bi ti imao hleba. Ajde malo logike .

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija