• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/telegram zola_of_renovation

01.04.2022

21:41

POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA! Rusi se povlače desnom obalom Kijeva, kuva u Mariupoljskom KAZANU, Ukrajinci pokušavaju kontranapad...

Reuters

Vesti

POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA! Rusi se povlače desnom obalom Kijeva, kuva u Mariupoljskom KAZANU, Ukrajinci pokušavaju kontranapad...

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavljena je 37 dan. Vode se žestoke borbe u Mariupolju

Ruski analitičar Vladislav Ugoljni dao je izveštaj saa ratišta u Ukrajini.

DESNA OBALA KIJEVA – Ruske trupe se povlače ka granici sa Belorusijom. Regionalni centar Ivankov došao je pod ukrajinsku kontrolu. Trenutno nema informacija o gubicima tokom povlačenja. Najverovatnije će ova grupa biti potpuno povučena.

ČERNIGOVSKI PRAVAC - na levoj obali Kijevske oblasti ruske trupe su napustile Brovarski okrug. Nastavlja se pokrivanje Černigova i Nižina.

SLOBOŽANSKI PRAVAC - pokrivanje Sumija se nastavlja, izveštava se da se sprema bitka u oblasti ovog naselja. Povlačenje ruskih trupa kod Brovara može ojačati ruske trupe u ovoj oblasti: slabljenje Sumske grupe nije najavljeno. U Harkovu i Čugujevu - bez promene. Izjum je potpuno oslobođen, prelaz preko Severskog Donca je obezbeđen, borbe su u toku južno od grada, u oblasti naselja Oskol, Siničenko, Suha Kamenka, Topoljskoe.

LUGANSKI FRONT – Nastavljaju se borbe u aglomeraciji Severodonjeck, 31. marta je oslobođena Žitlovka, borbe su počele u Metelkinu i Kremennoj. Nastavljaju se borbe u rejonu Popasne, kao i razbijanje ukrajinske odbrane kod Bahmutke.

DONJECKI FRONT, od Volnovahe do Debaljceva - nepromenjeno: borbe se nastavljaju za Mariinku (i Novomihajlovku na jugu) i u oblasti Avdejevke (Novoselovka i Novobahmutka).

Foto: Foto AP/Mstyslav Chernov

ZAPORIŠKI PRAVAC, od Vasiljevke do Volnovahe - linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. U rejonu Velike Novoselke zauzeta je Žetva i vode se borbe za Blagodatnoe (Izveštaj Oktobarske državne farme u Moskovskoj oblasti) južno od regionalnog centra. Na zapadu i severozapadu ranije je oslobođena Zlatna niva i forsirane reke Šajtanka i Kašlagač.

DETALJNA KARTA MARIUPOLJSKOG KAZANA - Borbe se približavaju obali Azovskog mora, preteći da podele ukrajinsku grupaciju na desnoj obali na dva dela. Na levoj obali to je već postignuto. Dana 31. marta, ukazom šefa DPR, stvorena je administracija Mariupolja.

HERSONSKO-NIKOLAJEVSKI PRAVAC – borbe se vode na administrativnim granicama Hersonske oblasti naspram Nikolajeva i Krivog Roga. Ukrajinci pokušavaju da izvrše kontranapad i izveštavaju o taktičkim uspesima u regionu Krivog Roga.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija