• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

04.04.2022

10:50

(UZNEMIRUJUĆE) SCENE U BUČI SU JEZIVE, Moskva pokreće ISTRAGU o optužbama Kijeva za zločin nad civilima (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) SCENE U BUČI SU JEZIVE, Moskva pokreće ISTRAGU o optužbama Kijeva za zločin nad civilima (FOTO)

Podeli vest

Glavni ruski istražitelj naredio je danas pokretanje zvanične istrage povodom ukrajinskih "provokacija" nakon što je Kijev optužio rusku vojsku za ubistva civila u gradu Buča

Aleksandar Bastrikin, šef ruskog istražnog odbora, naredio je da se otvori istraga povodom namernog širenja "lažnih informacija" o aktivnostima ruskih oružanih snaga u Buči, navodi se u saopštenju odbora, prenosi Rojters.

Ukrajinske vlasti i mediji podelili su snimak, navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, na kojem se vide tela poginulih koja leže na putu.


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sve fotografije i video materijali koje je objavio Kijev "provokacija" i da sve vreme dok je Buča bila pod kontrolom ruskih snaga nijedan lokalni stanovnik nije stradao u nasilnim akcijama.

Ministarstvo je istaklo da su sve ruske jedinice napustile Buču 30. marta, a da su južne delove grada, uključujući stambena naselja, ukrajinske trupe granatirale danonoćno iz artiljerije velikog kalibra, tenkova i višecevnih raketnih sistema.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

ta nacisticka kuhinja nam je poznata Markale ,Potocari ,Racak da ne nabrajam ustase

ratko

pre 2 godine

od kada to Ruski vojnici vezuju ruke selotejpom ,dajte stoko fasisticka mrs

Bajo3

pre 2 godine

Пресликани Рачак. Требали би Руси заиста да направе исто негдје у Домбасу са неколико хиљада статиста и објавити као ови што монтираше. Колико лажи и то демократских. Прво што пада у очи то је да се заиста ове позе не слажу са беживотним ријечима. Нешто ни крви нема. Овдје је Холивуд умијешао прсте.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija