• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

04.04.2022

12:24

OVO JE DIREKTNA OPASNOST ZA SVE, HITNO OBRAĆANJE LAVROVA!

Reuters

Vesti

OVO JE DIREKTNA OPASNOST ZA SVE, HITNO OBRAĆANJE LAVROVA!

Podeli vest

U provokacijama, kao što je ova u Buči, Rusija vidi direktnu pretnju međunarodnoj bezbednosti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa zamenikom državnog sekretara UN za humanitarna pitanja Martinom Grifitsom. On je nazvao ovaj događaj još jednim lažnim napadom

Kako je naveo ruski ministar, ne prestaju pokušaji da se politizuje i čak se spekuliše humanitarnim pitanjima u Ukrajini.

U Buči je izrežiran napad, kada su ruski vojnici izašli iz grada, objasnio je ministar.

Po njegovim rečima, provokacija je trebala da se iskoristi u antiruskim ciljevima.

"Zatražili smo hitno održavanje sednice Saveta bezbednosti o ovom konkretnom pitanju, jer u ovakvim provokacijama vidimo direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti", rekao je Lavrov.

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan Radovic

pre 2 godine

Racak ce se ponavljati svuda i na svakom mestu, dok se istina ne sazna. Racak na Kosovu, sada Racak u Ukrajini.

Zoran

pre 2 godine

Baš tako,oni imaju istu šemu,samo što im ovo nije Srbija,da iskoriste Račak za napad ,ovo je Rusija neka udare na Rusiju, neće im ostati ni kamen na kamenu.

sanja

pre 2 godine

Sve je vec oprobano i rezirano u Bosni ( Markale) i na Kosovu (Racak). Ocekivala sam da budu kreativniji u Ukrajini.

ChuChu

pre 2 godine

Kako je pokvaren i zao taj ukrainski narod, sam sebe ubija, vezuje, kolje, puca u potiljak, sami sebe sahranjuju u masovne grobnice samo da bi napakostili jadnim bespomoćnim ruskim vojnicima i narodu, umesto da su se lepo predali i Putin i Lavrov bi im oprostili sto su ih gazili tenkovima, eto a oni se suprotstavljaju..... Naravno ne ocekujem da objavite moj komentar kao sto ni jedan do sada niste....

Istina

pre 2 godine

Braćo Rusi nemojte da se uzbudjujete zbog jeftinih trikova Zapada. Dobro znate da se borite protiv imperije laži, protiv satanizma, fašizma, mafijašluka, pljački, razbojništava, rasizma i nastranosti svih vrsta koje se samo na Zapadu mogu izroditi! Ne mogu Vam ništa! Samo polako i tucite ih sa argumentima. Njihovu pretnju sa Haškim tribunalom mogu da okače mačku o rep, jer to nije međunarodni sud već politički instrument Zapada kojeg ne priznaje Kina, pa nemojte ni vi.

ringispil

pre 2 godine

Prva i osnovna greska je bio napad na Ukrajinu i ubijanje praoslavnog civilnog naroda. Sva zapadna imprija lazi trebala je da padne za nedelju dana tako sto je narod zapada trebao da oseti na svojoj kozi bedu i propast, to je Putin mogao da uradi u nekoliko koraka. NATO centrala u BRISELU je trebalo da bude sravnjena sa zemljom, zavrtanje gasa celoj Evropi drugi korak. Bojim se da u tom slucaju nato saveznici u evropi nebi imali mnogo izbora, ovako organizovace se oni i svi zajedno ce nasrnuti na Rusiju jer ovo je za ameriku biti ili ne biti.

milankukic

pre 2 godine

dali je evropa toliko glupa da nevidi da je sve to americki scenario koji je kopiran kao kod nas u slucaju TACAK samo tada glavnu rec je vodio FRANCUY sa VOKEROM a sa tim nismo daleko od treceg svetskog rata jer RUSI ce ako treba iskoristiti sva raspoloyiva sredstva yato EVROPO opametise ORBAN je video stvari pravim ocima

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija