• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

04.04.2022

15:40

AUSTRIJA I NEMAČKA ZAKOČILE PRED PONOROM, Beč i Berlin jasni - neće potpisati embargo na RUSKI GAS!

Reuters

Vesti

AUSTRIJA I NEMAČKA ZAKOČILE PRED PONOROM, Beč i Berlin jasni - neće potpisati embargo na RUSKI GAS!

Podeli vest

Zvaničan Beč se protivi uvođenju embarga na uvoz ruskog gasa, a ministar finansija Austrije Magnus Bruner rekao je danas uoči sastanka evrogrupe u Luksemburgu da je Austrija u potpunosti saglasna sa Nemačkom i odbija embargo na ruski gas

Prethodno se nemački ministra privrede Robert Habek izjasnio protiv hitnog uvođenja embarga na uvoz energenata iz Rusije.

"Sankcije su korisne samo ako ne pogađaju onog ko ih uvodi", poručio je Bruner.

On je istakao da je potrebno sačuvati hladnu glavu, posebno u vezi embarga na uvoz gasa. Bruner je rekao i da je Austrija kao i Nemačka veoma zavisna od ruskog gasa.

Srednjoročno je, kaže, cilj što manja zavisnost od ruskog gasa, ali je, dodaje nerealno je da to možemo biti danas ili sutra. On smatra da bi umesto toga trebalo proširiti listu osoba i organizacija protiv kojih se uvode sankcije.

Šef diplomatije Austrije Aleksander Šalenberg takođe se izjasnio protiv embarga na uvoz ruskog gasa. On je rekao da je šokiran fotografikajama iz Buče, dodajući da su neophodne dalje sankcije protiv Rusije.

"Radimo užurbano na daljem paketu sankcija, koji će još ove nedelje biti usvojen. Za sankcije ima još dovoljno mogućnosti i mimo embarga na gas“, objasnio je Šelenberg.

I Nemačka se oslasila ovim povodom. Neće neposredno uvoditi embargo na uvoz ruskog gasa, i pored navoda o zločinima ruskih snaga u ukrajinskom gradu Buči, najavio je ministar privrede te zemlje Robert Habek.

On je ukazao da Nemačka radi na smanjenju zavisnosti od ruskog gasa, nafte i uglja. Objasnio je da Nemačka uvozi iz Rusije 35 odsto nafte i da je sada zavisnost smanjena na 25 odsto. Što se gasa tiče, zavisnost je smanjena sa 55 na 40 odsto.

"Radimo na novim sankcijama sa merama koje će svakodnevno pogoditi Vladimira Putina. Na dobrom smo putu“, kazao je Habek izražavajući očekivanje da će sankcije biti usvojene ove nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 2 godine

A šta gospodo ako vam Rusi uvedu sankcije na gas? Šta ćete onda? Samo vi terajte svoje, ja bih ipak voleo da vam naša braća zavrnu ventil!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija