• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2022

16:38

(VIDEO) ONI SU TO ŠTO JESU... Zelenski šokirao američkog novinara odgovorom o Azovu, ovaj snimak je ISEČEN sa Foks kanala!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) ONI SU TO ŠTO JESU... Zelenski šokirao američkog novinara odgovorom o Azovu, ovaj snimak je ISEČEN sa Foks kanala!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski uživo se uključio u emisiju američkog Foks Njuza gde je razgovarao sa novinarom Bretom Berom o situaciji u zemlji, ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i očekivanju vojne pomoći od američkog predsednika Džoa Bajdena

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski istakao je da neće dozvoliti otuđivanje ni jednog metra ukrajinske zemlje, ali da mirovni sporazum može biti postignut ukoliko se u pregovore uključe Amerika, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Turska i Kina. 

On je dodao da status Krima, koji je "okupiran" od strane Ruske Federacije, može biti "zamrznut" na 10 godina kako bi se uspostavio dugoročniji mir.

Osim toga, ukrajinski predsednik optužio je Vladimira Putina da želi da povrati teritorije bivšeg Sovjetskog saveza i da se neće zaustaviti na Ukrajini ukoliko mu neko ne stane na put.

Inetersantno je da je Foks Njuz izbacio oko 1 minut snimka iz celog intervjua objavljenog na svom kanalu, kao i to da na svom sajtu na kojem su preneli video intervju u pisanoj formi nema "škakljivog" pitanja, odnosno odgovora.

Naime, Bret Ber je pitao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog:

- Želeo bih da nam nešto objasnite. Postoje izveštaji o bataljonu Azov u kojima se navodi da je to nacistička organizacija koja funkcioniše kao paravojna formacija u vašoj zemlji, da su počinili brojne zločine. Šta Amerikanci treba da znaju o toj formaciji i ovim izveštajima?

- Azov je jedan od takvih bataljona. Oni su to što jesu. Oni brane našu zemlju. I kasnije, moram da vam objasnim, sve komponentne ovih bataljona su integrisane u vojsku Ukrajine. Borci bataljona Azov više nisu samoorganizovana grupa, sada su komponenta Ukrajinske vojske. Daleke 2014. godine bilo je situacija kada su naši dobrovoljci bili opkoljeni i neki od njih su kršili zakone, zakone Ukrajine. Ali su privedeni pravdi i dobili su zatvorske kazne - rekao je Zelenski.

Američka televizija očigledno nije bila zadovoljna odgovorom Zelenskog da su nacisti "to što jesu" i da oni "brane zemlju", te su odlučili da je bolje za Amerikance da ne znaju ništa o Azovu i ostalim nacističkim elementima koji su sada uključeni u vojsku Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija