• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.04.2022

09:07 >> 09:16

ZVANIČNO U BUNDESTAGU! NEMAČKA razmatra slanje VOJNIH TRUPA U BIH!

AP/Photo

Vesti

ZVANIČNO U BUNDESTAGU! NEMAČKA razmatra slanje VOJNIH TRUPA U BIH!

Podeli vest

U Bundestagu je i zvanično potvrđeno - Nemačka razmatra slanje vojnog kontingenta u Bosnu i Hercegovinu, u okviru EUFOR

Berlin to pravda zabrinutošću za mir i stabilnost BiH, prenosi RTRS.

- Pozdravljamo jačanje vojne misije u BiH i razmatramo uključivanje Vojske Nemačke u toj operaciji. Nemačka je zabrinuta zbog planova o secesionizmu. To je napad na jedinstvo, mir i stabilnost BiH, zapadnog Balkana i Evrope - rekla je Ana Lirman, državna sekretarka za Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova na sednici Bundestaga posvećenoj BiH.

Povratak nemačkih vojnika u BiH, gde su već bili do 2012. godine, tokom posete Berlinu tražio je član rukovodstva Predstavničkog doma PS Denis Zvizdić.

O tome bar zvanično nije bilo reči tokom boravka šefice nemačke diplomatije Sarajevu u martu ove godine, navodi RTRS i dodaje da se, ipak, spekuliše da bi nemački vojnici mogli biti raspoređeni uoči izbora 2. oktobra.

EUFOR je već pojačao kontingent sa dodatnih 500 vojnika iz Slovačke, Rumunije, Austrije i Bugarske. Kako podseća RTRS, u novembru će Savet bezbednosti UN odlučivati o produženju mandata EUFOR-a što u svetlu zategnutih rusko-evropskih odnosa može biti sporno.

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija