• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.04.2022

08:21

"BIĆE STRAŠNO!" NEMCIMA SAOPŠTENA GORKA ISTINA, PUTIN IH KIDA GDE SU NAJTANJI... Stručnjak u očajanju moli građane: SMANJITE SOBNU TEMPERATURU ZA 1 STEPEN!

Pixabay

Vesti

"BIĆE STRAŠNO!" NEMCIMA SAOPŠTENA GORKA ISTINA, PUTIN IH KIDA GDE SU NAJTANJI... Stručnjak u očajanju moli građane: SMANJITE SOBNU TEMPERATURU ZA 1 STEPEN!

Podeli vest

Šef nemačke Federalne mrežne agencije Klaus Miler upozorio je u intervjuu za Handelsblat da će očekivana akutna nestašica gasa imati strašne posledice po kompanije, radna mesta, lance snabdevanja i čitave nemačke regione

„Nažalost, ne može se potpuno isključiti da ćemo morati da donosimo odluke koje će imati strašne posledice za kompanije, radna mesta, lance snabdevanja, čitave regione“, rekao je Miler, a prenosi TASS.

Istovremeno je dodao da zbog toga agencija radi na prikupljanju podataka koji pomažu u donošenju najoptimalnijih odluka. „Istovremeno, oslanjamo se na aktivnu pomoć kompanija“, naglasio je šef agencije.

Miler je naglasio da stanovništvo treba da smanji potrošnju gasa. „Nije tajna da se smanjenjem sobne temperature za jedan stepen potrošnja gasa može smanjiti za šest odsto. To je mnogo", rekao je Miler.

„Naravno, svi treba da smanje potrošnju gasa. Što više ljudi ovo nauči, manji je rizik da će se aktivirati treći nivo plana za vanredne situacije u slučaju nestanka struje“, zaključio je on.

EU je priznala nemogućnost da uvede embargo na gas iz Rusije. Evropska komisija je u ponedeljak zagovarala poštovanje gasnih ugovora sa Rusijom uz nastavak plaćanja u dolarima i evrima.

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner rekao je da je ruski gas kratkoročno neophodan, a da je u isto vreme neophodno „što pre prekinuti sve ekonomske odnose sa Rusijom”.

Ranije je predsednik Nemačkog saveznog industrijskog udruženja (BDI) Zigfrid Rusvirm upozorio na pogubne posledice uvođenja embarga na energente iz Rusije za industriju. Savetnik nemačke vlade Lamija Mesari-Beker upozorila je na rizik od katastrofe za nemačku privredu ukoliko bi se prekinule isporuke ruskog gasa.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 31. marta ukaz o pravilima trgovine gasom sa neprijateljskim zemljama. On je takođe rekao da će se odbijanje neprijateljskih zemalja da ruski gas plaćaju u rubljama smatrati kršenjem ugovora, odnosno prekinuti postojeći ugovori.

Istovremeno, ruski lider je upozorio na rizik od velike deindustrijalizacije Evrope i gubitka miliona radnih mesta.

Podsetimo, Putin je saopštio da Rusija odbija da prihvati plaćanje za isporuku gasa u dolarima i evrima. Kremlj je takođe saopštio da Rusija neće isporučivati gas besplatno ako Evropska unija odbije da ga plati u rubljama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Bajden ih sece .. pitanje za evropsku uniju je zasto to dozvoljava ..

Marcco

pre 2 godine

Dozvoljava zato što u Evropi ne možeš da se baviš politikom, ukoliko nemaš "putera na glavi", dokumentovan od strane CIA, jer preduslov je da SAD mogu u svakom trenutku da te isključe uz pomoć svojih medija i evropskih medija koji su dužni da prenose sve što piše New York Times, Washington Post ili prenose CNN i NBC.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija