• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.04.2022

13:56 >> 14:14

MORAJU DA ODGOVARAJU, ne smemo da zanemarimo OVAJ ZLOČIN! Šolc PROZVAO UBICE CIVILA U BUČI!

Christophe Gateau/Pool via AP

Vesti

MORAJU DA ODGOVARAJU, ne smemo da zanemarimo OVAJ ZLOČIN! Šolc PROZVAO UBICE CIVILA U BUČI!

Podeli vest

Počinioci ubistava civila u ukrajinskom gradu Buča krivi su za ratne zločine i moraju da odgovaraju, poručio je danas nemački kancelar Olaf Šolc

„Ovo je nešto što ne možemo da zaboravimo. Ne možemo da zanemarimo da je ovo zločin. To su ratni zločini na koje ne možemo da pristanemo...oni koji su ovo uradili moraju da odgovaraju", rekao je Šolc, prenosi Rojters.

Govoreći na predizbornom skupu u saveznoj državi Šlezvig-Holštajn, Šolc je saopštio da će Nemačka nastaviti da snabdeva Ukrajinu odbrambenim oružjem, kako bi time poslala poruku da je posvećena zaštiti suvereniteta evropskih država.

„Evropske granice moraju da ostanu nedirnute“, naglasio je nemački kancelar.

Otkako su se ruske trupe prošle nedelje povukle iz Buče, grada severozapadno od Kijeva, ukrajinski zvaničnici tvrde da su pronašli na stotine mrtvih civila.

Zamenik gradonačelnika Buče saopštio je da je više od 360 civila ubijeno, a da je oko 260 do 280 njih sahranjeno u masovnoj grobnici od strane drugih stanovnika grada.

Moskva je optužbe da su ruske snage pogubile civile u Buči dok je on bio pod njihovom okupacijom, nazvala "monstruoznim falsifikatom" sa ciljem da okleveta rusku vojsku, navodi Rojters.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velko

pre 2 godine

Nasao se ko ce da kaze?Ne znam sta je istina,zao mi svakog stradalnika ! Secam se scena iz Ban-DvoraZG,ogroman stol a na njega spusten lep kristalni luster-nista mu, isto Pijaca-M-SA skupljaju kao leseve a na tezgama stoji razmestena roba UREDNO? Demon-kratske LAZI i prevare, onda scenarista SUDI nabedenom i satanizovanom!!!

ratko

pre 2 godine

konju glupi ratn zlocinci su ti azovci nacisti isti kao sto si ti ,stoko svapska

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija