• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.04.2022

14:37 >> 14:42

POČELO JE, u toku pripreme za referendum! Južna Osetija ulazi u sastav Rusije!

printscreen/google maps

Vesti

POČELO JE, u toku pripreme za referendum! Južna Osetija ulazi u sastav Rusije!

Podeli vest

Priprema referenduma za pripajanje Južne Osetije Ruskoj Federaciji moguće je završiti već u maju ili junu, izjavio administracije predsednika te republike Jurij Vazagov

Kako je objasnio, za početak je neophodno sakupiti dovoljno potpisa, nakon čega je potrebno sve to predati Ustavnom sudu na razmatranje nakon čega će biti pokrenuta kampanja.

Očekujemo da nam je za celokupan proces potrebno oko dva meseca“, istakao je on.

Prethodno je predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov rekao da će njegova zemlja preduzeti sve pravne korake kako bi se pripojila Ruskoj Federaciji.


Kako je rekao, ta mogućnost se stvorila još 2014. godine kada se Krim pripojio Rusiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

ev to su ameri i tražili cackali mecku iscackali stvaranje opet velike RUSIJE oni mislilida mogu uz pomoc malog broja bbivših nacista da pokore Rusiju

U Hag

pre 2 godine

Ruski genocidasi i napaljene komunjare iz Srbije. Fuj, pogani izrodi!

ChuChu

pre 2 godine

Neka probaju da glasaju protiv ulaska u Rusiju... No, verujem da su to najposteniji i najdemokratskiji izbori na planeti u zadnjih nekoliko decenija.

Ravnogorac

pre 2 godine

Braća Rusi postali su budaletine, krimosi, otimači delova komšijski država. Rusofili da Srbija graniči s Rusijom odavno bi bila okupirana. Gadovi vražji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija