• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.04.2022

13:41

ŽESTOK ODGOVOR KINE NATO PAKTU! Peking se oglasio posle izjave Stoltenberga! Ko je slao oružje i Ukrajinu...

Informer/Fotomontaža

Vesti

ŽESTOK ODGOVOR KINE NATO PAKTU! Peking se oglasio posle izjave Stoltenberga! Ko je slao oružje i Ukrajinu...

Podeli vest

Kineska misija pri Evropskoj uniji saopštila je da NATO, a ne Peking, destabilizuje međunarodnu bezbednost, prenosi Kineski međunarodni radio pozivajući se na saopštenje Misije objavljeno u Njuzviku

Kineska misija pri EU je, povodom izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da Kina nije voljna da osudi rusku agresiju, istakla da je "od izbijanja ukrajinske krize Kina uvek zadržala objektivan i pošten stav, ostala posvećena promovisanju mirovnih pregovora i uložila pozitivne napore ka deeskalaciji situacije".

U saopštenju se navodi da je ono što je Kina uradila "u suprotnosti sa pokušajima raspirivanja vatre i dolivanja ulja na vatru, kao što to rade neke organizacije", jer je, kako se ukazuje, dobro poznato da je NATO poslao oružje Ukrajini, nakon što je počeo sukob Rusije i Ukrajine.

Kineska misija pri EU ocenjuje da je NATO ostatak Hladnog rata i da je "ne samo propustio da razmisli o svojoj ulozi kao takvoj, već je nastavio da širi svoj geografski obim i opseg operacija i sve više cilja na Kinu".

"Ovo je ozbiljan izazov sa kojim se suočavaju globalni mir i stabilnost", navedeno je u saopštenju Misije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 2 godine

Možda bi neko trebao da pokrene ličnu odgovornost Štoltenberga... tri meseca pre svega ovoga u Ukrajini on je na dnevnom nivou dolivao ulje na vatru da ne pominjem sve ovo sa oružjem i ko zna šta još što mnoge službe znaju ali još nije za medije. Ovaj bivši komunistički terorista u pokušaju izgleda mora na svakom čošku da se dokazuje da je podoban za NATO...

Simke

pre 2 godine

Kinezi su samo besni sto rouzije salje NATO u ukrajinu a ne oni da prodaju pa im NATO kvari biznis, inace ljuti su i na nas zbog onoga sto smo morali da glasmo protiv Rusije u UN, pa se zato nas ministar vanjskih poslova 08.04. 'pravdo " sat vremena preko telefona kineskom kolegi

Makivic Vladimir

pre 2 godine

Bilo bi pametno i vec je vreme da sve zemlje koden su u natu da budu izbacene iz ujedinjenih nacija. Dosta vise njihovih sankcija i isbacivanja iz politickih i sportskih organizacija. Bilo bi vreme a i je da ont osete Ono sto su ont celom slobodarskom svetu nametali.

Istina

pre 2 godine

NATO se krije pod laznim imenom toje tvorevina koju je Hitler zamisljao a sada nacisticke zemlje ostvaruju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija