• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

12.04.2022

09:57

UKRAJINCI pokušali da PROBIJU OBRUČ I POBEGNU IZ MARIUPOLJA, stigla ih je strašna sudbina!

Reuters

Vesti

UKRAJINCI pokušali da PROBIJU OBRUČ I POBEGNU IZ MARIUPOLJA, stigla ih je strašna sudbina!

Podeli vest

Vazdušnim i artiljerijskim udarima ruska vojska je sprečila pokušaj ukrajinskih vojnika da pobegnu iz Marijupolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Predstavnik ministarstva, general-major Igor Konašenkov, rekao je na redovnom brifingu za novinare da su ostaci ukrajinskih jedinica, opkoljeni u fabrici „Iljič“, sinoć pokušali da se izvuku iz grada.

"Grupa ukrajinskih vojnika, njih oko stotinu, pokušali su oklopnim vozilima da izađu iz kruga fabrike i da napuste grad u pravcu severa. Vazdušnim i artiljerijskim udarima taj njihov pokušaj je osujećen", rekao je Konašenkov.

On je dodao i da su tom prilikom uništena tri ukrajinska tenka, pet vozila pešadije, sedam drugih vozila i da je likvidirano oko 50 vojnika.

"Dobrovoljno su se predala i položila oružje 42 vojnika", rekao je Konašenkov.

On je naveo i da su ruske snage uništile 32 ukrajinska vojna objekta, uključujući PVO sistem Buk-M1 i radiolokator za sistem S-300. U toku noći uništena su i dva skladišta municije i to visoko preciznim oružjem sa kopna i mora. U oblasti kod Berdjanska i Melitopolja uništena su dva drona.

Od početka operacije ruske vojske ukupno je uništeno 440 bespilotnih letelica i 130 aviona.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kadirov objavio  snimak borbi, predalo se 1.000 ukrajinskih marinaca! Erdogan siguran: Samo Ankara može da pomogne u pregovorima, propao očajnički plan Azovaca (Foto/Video)
Planeta

Kadirov objavio snimak borbi, predalo se 1.000 ukrajinskih marinaca! Erdogan siguran: Samo Ankara može da pomogne u pregovorima, propao očajnički plan Azovaca (Foto/Video)

Specijalna vojska ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 48. dan. U gradu Irpen uveden je policijski čas, a francuski predsednik Emanuel Makron želi da dođe u Kijev kako bi postigao konkretan rezultat. Do danas su direktni gubici ukrajinske privrede zbog rata narasli na 80.400.000.000 dolara – procena je analitičkog centra Kijevske škole ekonomije. Prema američkoj administraciji, Rusija će pokušati da opkoli ukrajinske borce na istoku Ukrajine

12.04.2022

13:14 >> 22:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija