• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.04.2022

10:45

LE PEN SPROVODI "TAJNU AGENDU"? Sve veći broj Francuza joj se okreće, ona im je nada za izlazak iz EU!? Makron ko na iglama...

Vesti

LE PEN SPROVODI "TAJNU AGENDU"? Sve veći broj Francuza joj se okreće, ona im je nada za izlazak iz EU!? Makron ko na iglama...

Podeli vest

Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas, izjavila je Marin le Pen, liderka francuske desnice koja s Makronom ide u drugi krug izbora

"Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas. Evropa - ja je ne sporim, da postoji saradnja, naravno. Ali to se ne može raditi protivno volji naroda", rekla je Le Penova u intervjuu za francuski radio Frans Enter.

Ona je kazala i da ne postoji "tajna agenda" za eventualni izlazak Francuske iz Unije u slučaju da ona pobedi na izborima.

Prvi krug izbora "trese gaće2 Makronu

U prvom krugu izbora, Le Penova je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog predsednika Francuske Emanuela Makrona (27,84%).

Prema anketi Instituta Ipsos Sopra-Steria urađenoj za francuske medije, u drugom krugu, za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za kandidatkinju desničarskog Nacionalnog okupljanja glasati 46 odsto građana.

Ona je, takođe, rekla da nema "nikakvo poverenje" u Makrona i da će on "ići do kraja u toj opsesiji" uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina.

Makron je u ponedeljak izjavio da je otvoren za eventualne izmene tog predloga, ali Le Penova tvrdi da je to njegov "manevar da bi smanjio protivljenje glasača levice" pred drugi krug.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Rumunijom u Minhenu rezultatom 3:0! Za plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta "lale" će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Austrija i Turska!

02.07.2024

19:53

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija