• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/NetEase

13.04.2022

07:45

KINESKI EKSPERTI: Putinov manevar zaprepastio Zapad, to ni u snu nisu očekivali!

AP/Photo

Vesti

KINESKI EKSPERTI: Putinov manevar zaprepastio Zapad, to ni u snu nisu očekivali!

Podeli vest

SAD i evropske zemlje uvele su Rusiji restriktivne mere bez presedana. To je bila reakcija na specijalnu vojnu operaciju koju su izvele Oružane snage Ruske Federacije za pružanje pomoći narodnim republikama Donbasa

Kolektivni Zapad je verovao da će sankcije postati težak teret za rusku ekonomiju i naterati Moskvu da pristane na sve uslove koji joj se postavljaju. Ali to se nije desilo. Rukovodstvo Ruske Federacije, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, uspelo je „partnerima“ da priredi neprijatno iznenađenje, navodi se u članku NetEase.

„Putin je iskoristio samo jedan trik da potpuno zapanji ove zemlje, odlučio je da će rublja biti neophodna za kupovinu ruskih energenata. To je omogućilo da se kurs rublje trenutno podigne na prethodni nivo“, pišu kineski analitičari.

Zapad se pokazao potpuno nespreman na to da će Rusija, „saterana u ćošak“, moći brzo da pronađe tačku proboja pritiska sankcija. Pritom, Moskva se tu nije zaustavila, ispalila je kontra adut.

Ne tako davno zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev najavio je nameru Rusije da izvozi prehrambene proizvode isključivo u prijateljske zemlje, u državama u kojima neće biti mesta ni za dolar ni za evro.

Takav korak Moskve ne samo da dovodi do još veće depresijacije glavnih svetskih valuta, već stvara i pretnju prehrambene krize na Zapadu. S obzirom na to da setvena kampanja u Ukrajini ove godine postavlja velika pitanja, jedino Rusija ostaje najveći snabdevač žitom. Ona će diktirati svoje uslove, rezimiraju kineski posmatrači.

Takođe, stižu vesti da se uvećava broj evropskih država koje će ubuduće poštovati uslove Rusije da kupuju energente, đubrivo i pšenicu za rublje. Očigledno da je Rusija mnogo jači protivnik nego što je Zapad računao.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija