• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.04.2022

14:22

RUMUNSKI ŠAMAR RUSIJI U CRNOM MORU!

Reuters

Vesti

RUMUNSKI ŠAMAR RUSIJI U CRNOM MORU!

Podeli vest

Rumunske vlasti odlučile su da od 17. aprila zabrane ulazak za brodove pod zastavom Rusije u rumunske luke, saopštila je pres-služba Rumunske uprave za pomorstvo

Zabranjuje se ulazak u rumunske luke svim brodovima koji su registrovani pod ruskom zastavom, uključujući i brodove koji su zamenili rusku zastavu zastavom bilo koje druge države ili su zamenili registraciju u Rusiji registracijom u bilo kojoj drugoj državi posle 24. februara 2022. godine, prenosi RIA Novosti.

Izuzeci će biti brodovi kojima je potrebna pomoć i oni koji moraju hitno da pristanu u luku iz bezbednosnih razloga ili radi spasavanja ljudskih života.

Osim toga, ograničenja se ne odnose na brodove koji u EU transportuju gas, naftu i naftne derivate, titanijum, aluminijum, bakar, nikl, rudu gvožđa, određene hemijske proizvode, nesankcionisane farmaceutske proizvode, hranu, poljoprivredne proizvode, đubriva, nuklearno gorivo i opremu za nuklearne elektrane, ugalj i druge vrste fosilnih goriva.

List Izvestija podseća da novi paket sankcija koji je EU uvela Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini uključuje zabranu ulaska u luke EU nakon 16. aprila za brodove registrovane pod ruskom zastavom, izuzimajući poljoprivredne i prehrambene proizvode, humanitarnu pomoć i energente.

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ew

pre 2 godine

Samo servi ližu fašisticko staro putinovo dupe a 99 posto srba ne zna ni di je srbija.

demokratija na delu

pre 2 godine

Deda Mraze aho poklone nosiš meni prođi, ako nosiš drugom nećeš moći.

EU solidarnost

pre 2 godine

Nešto slično važiće i za Srbiju.Uvedie embargo na ruski gas, dobićete od nas, koji će preko Ukrajine iz Rusije stići do nas, naravno po višoj mnogo višoj ceni.

sladjan

pre 2 godine

Ukinuti uvoz recimo djubriva za Evropu znači sigurno 30% manje prinosa pšenice i ostalih polje.pr... .znači za 50% skuplja hrana,a Rusi će imati ...mnogo Evropa glupa ako misli da će nešto naškoditi Rusiji ...čista ekonomija

deda Raša

pre 2 godine

Eee komšije, komšije radite po tuđoj direktivi a to ne valja. Komšija je uvek bio bliži i od košulje. Ničija nije do zore gorela.

Karma

pre 2 godine

Kako te ljude nije sramota? Zabranjen ulazak u luke svim brodovima osim onim koji nam donose rusku naftu, gas i materijale koji nam trebaju. Može li biti većeg licemerja? Samo neka komšije igraju po diktatu i naređenjima Amerike, zažaliće oni zbog toga žestoko i moliće i pravdaće se do neba ...

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija