• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

16.04.2022

17:08

DOMINACIJA U MARIUPOLJU! Pripadnici bataljona "Somali" posle krvavih borbi izbili na obalu Crnog mora! Pala ukrajinska zastava... (Video)

printscreen

Vesti

DOMINACIJA U MARIUPOLJU! Pripadnici bataljona "Somali" posle krvavih borbi izbili na obalu Crnog mora! Pala ukrajinska zastava... (Video)

Podeli vest

Pripadnici bataljona "Somali" Narodne milicije Donjecke Narodne Republike podigli su svoju pukovsku zastavu u Mariupolju, gradu u kom se već pedeset dana vode žestoke borbe između ruske armije i ukrajinskih jedinica

Kako se vidi na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, pripadnici "Somalija" su skinuli ukrajinsku zastavu sa primorskog šetališta u Mariupolju, nedaleko od policijske stanice, i zakačili zastavu svoje jedinice.

 

 

Jedinice DNR su prve nastupale tokom žestokih borbi u Mariupolju. Nakon podizanja zastave borci ovog bataljona su iskoristili vreme za kratak predah na plaži i telefonski razgovor sa svojim najmilijima.

 

 

"Somaliju" je kumovao prvi komandant te jedinice, čuveni borac Mihail Tolstih Givi. On je tako nazvao svoje borce zato što su bili loše opremljeni, ali neustrašivi u borbi, poput naroda sa istoka Afrike.

 

 

Bataljon "Somali" je osnovan 2014. godine, na početku borbe protiv kijevskih vlasti. U svom sastavu ima tenkove T-64 i T-72, ​​borbena oklopna vozila BMP-1, BTR-70, MT-LB i BRDM-2, kao i prateću artiljeriju, minobacače i transportna vozila.

Trenutni komandant jedinice je pukovnik Timur Kurilkin, kog je lider DNR Denis Pušilin odlikovao zbog akcija tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 2 godine

Genocidai u porusili i pobili ceo grad, a napaljeni poltroni im aplaudiraju? Fuj, pogani izrodi! Samo srpske komunjare i Lukasenko podrzavaju izlapelog KGB agenta, koji je oterao u smrt bar 50 000 nevinih, sto Ukrainaca, sto nasilno mobiisanih ruskih klinaca, i Vi uzivate u tome? Zar ne vidite da ste bolesni?! Znam da Vam je IQ oko 70, ali toliko mozete shvatiti? Ili ocekujem suvise? Kakav blam!

ŠTA SVE PENTAGON ŠALJE UKRAJINSKOJ VOJSCI? Da li moćno oružje teško 800 miliona dolara može da zaustavi Rusiju i preokrene tok rata?
Planeta

ŠTA SVE PENTAGON ŠALJE UKRAJINSKOJ VOJSCI? Da li moćno oružje teško 800 miliona dolara može da zaustavi Rusiju i preokrene tok rata?

Administracija Džo Bajdena saopštila je da je Ukrajini odobila paket vojne pomoći vredan 800 miliona dolara koji uključuje borbebne sisteme poput helikoptera, oklopnih vozila, haubica, artiljerijskih radara, protivoklopnih raketa i vozila. Sa ovim vojna pomoć Vašingtona vlastima u Kijevu dostigla je ukupnu sumu od 2,6 milijardi dolara i to od februara ove godine

16.04.2022

16:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija