• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.04.2022

10:07

Zelenski KUPUJE VREME! Predsednik ruske Dume OTKIO: Pregovari sa Rusijom samo paravan!

AP/Photo

Vesti

Zelenski KUPUJE VREME! Predsednik ruske Dume OTKIO: Pregovari sa Rusijom samo paravan!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski svojim izjavama o pregovorima sa Rusijom želi da dobije na vremenu, dok traži pomoć od NATO, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin

Volodin je reagovao na izjavu Zelenskog da je Ukrajina spremna da sa Rusijom pregovora o odustajanju od svoje kandidature za pridruživanje NATO-u i o statusu Krima, ali tek kad Moskva zaustavi vojna dejstva i povuče svoje trupe, prenosi TAS S.

Ruski zvaničnik je naveo da je Zelenski takve stavove iznosio i pre razgovora u Turskoj kada su ruske trupe bile blizu Kijeva, ali da je nakon što je Moskva smanjila vojne aktivnosti u toj oblasti „odustao od obaveza koje je prihvatio“ i da je zatim došlo do „provokacija u Buči“.

Volodin je dodao da bi Zelenski trebalo da povuče trupe iz Donbasa i usvoji „vanblokovski status i demilitarizaciju i denacifikaciju zemlje“, ako brine o građanima Ukrajine.

Ukrajinske snage su već izgubile 23.367 ljudi, dok se juče u Marijupolju predalo 1.464, a još 2.500 je blokirano u gradskoj fabrici Azovstal, saopštio je predsednik Državne dume, navodi ruska agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija