• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.04.2022

15:47

Zaharova poručila Nemcima: "Zamislite da je država pored vaše bul-terijer kog huškaju na Nemce"!

Vesti

Zaharova poručila Nemcima: "Zamislite da je država pored vaše bul-terijer kog huškaju na Nemce"!

Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, predložila je Nemcima da zamisle da je jedna od susednih zemalja „bul-terijer, koga huškaju na Nemce“, slično onome kako je Ukrajina za Rusiju postala neprijateljska država

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer prethodno je izjavio da je bio spreman da sa kolegama iz Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije ode u Kijev, ali da su ukrajinske vlasti smatrale njegovo prisustvo nepoželjnim. Međutim, ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik je u izjavi za nemačku televiziju istakao da bi ukrajinska Vlada rado prihvatila posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.

„Ne sviđa vam se? Berlinu je sada preostalo samo da zamisli da su takvi ‘Meljnici’ sa istom takvom ideologijom, ali ne pod maskom ambasadora, već sa oznakama ‘Azov’(protiv ekstremista ove formacije u Rusiji je pokrenut krivični postupak) i automatima 8 godina terorisali ljude u Ukrajini sa ukrajinskim i ruskim pasošima i pretili Rusiji. A šta da je takvo čudovište raslo pored Nemačke? Samo zato što je Vašington želeo da od države pored Nemačke napravi borbenog bul-terijera kojeg bi huškali na Nemce“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, to se dogodilo, „jer je Berlin proterao ruske diplomate koji su bili usmereni na saradnju, a sa izbezumljenim od nacionalizma ukrajinskim amabasadorom vodi epistolarnu polemiku“.

Foto: Informer/Fotomontaža


Zaharova je ovako prokomentarisala izjavu bivšeg ministra spoljnih poslova Nemačke Zigmara Gabriela, koji je u svom članku za izdanje „Špigel“ optužio ukrajinskog ambasadora Andreja Meljnika da širi teorije zavere u cilju diskreditovanja nemačkog predsednika Štajnmajera. On je nazvao nečuvenim odbijanje Kijeva da primi nemačkog predsednika.


Nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok prethodno je objavila na Tviteru da je Nemačka proglasila značajan broj saradnika ruske amabasade nepoželjnima. Zaharova je odgovorila da će Rusija odgovoriti i na ovaj zlobni čin nemačke političke mašinerije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MOSKVA: I Nemačka sprovodila vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini
Planeta

MOSKVA: I Nemačka sprovodila vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini

Nemačka je dugi niz godina, pored SAD, sprovodila intenzivne vojno-biološke aktivnosti na teritoriji Ukrajine i zbog toga Berlin ima više motiva da aktivnije od drugih u EU pokušava da Rusiji pripiše planove za primenu zabranjenog oružja u Ukrajini, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

16.04.2022

14:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija