• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.04.2022

15:36 >> 15:44

OTKRIVENO KO PIŠE GOVORE Zelenskom!

AP/Photo

Vesti

OTKRIVENO KO PIŠE GOVORE Zelenskom!

Podeli vest

Govori ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog podstaknuli su međunarodnu podršku Kijev i podigli moral Ukrajincima, a iza njih stoji bivši novinar i politički analitičar, 38-godišnji Dmitro Litvin, piše Gardijan

Litvin, koji, kako primećuje britanski list, ima manje od 200 pratilaca na Tviteru, rekao je za britanski list Observer da Zelenski, inače bivši glumac, "uvek zna šta želi da kaže i kako to želi da učini".

Zelenski se, otkako je 24. februara počela ruska vojna operacija u Ukrajini, nebrojeno puta obratio Ukrajincima, ali je imao i više video uključenja u parlamente mnogih država.

"U (predsednikovim) govorima, emocije su najvažnije. I naravno, predsednik je autor emocija i logike reči", objasnio je Litvin, koji ocenjuje da bi i drugi svetski lideri "mogli da nauče kako to da učine".

Litvin je deo užeg predsedničkog tima. On i njegove kolege žive i rade u Bankovoj, sedištu vlade, otkako je počeo ruski napad.

O Litvinu se zna da je nekada bio kolumnista nedeljnika "Levi Bereg".

"Obično ne komentarišem na tu temu", rekao je Litvin.

Serhij Leščenko, takođe bivši novinar koji je u ratno vreme postao savetnik Zelenskog, opisuje Litvina kao književnog i umetničkog asistenta.

Litvin je, prema pisanju Gardijana, neko vreme bio politički analitičar Sluge naroda, stranke Zelenskog.

Izgleda da su njegove metode efikasne, jer ankete pokazuju da 95% Ukrajinaca smatra da njihova zemlja može da se odupre ruskom napadu, a 78 odsto ispitanika misli da se zemlja kreće u dobrom pravcu.

Popularnost Zelenskog, koja je bila u opadanju početkom februara, sada je na vrhuncu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija