• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

20.04.2022

07:00

DA LI JE OVO POZADINA RATA U UKRAJINI, AMERI OKO NEMAČKE I FRANCUSKE PRAVE ČETVRTI RAJH?! Pariz, ili ne kapira u čemu je stvar, ili...

Beta, Reuters

Vesti

DA LI JE OVO POZADINA RATA U UKRAJINI, AMERI OKO NEMAČKE I FRANCUSKE PRAVE ČETVRTI RAJH?! Pariz, ili ne kapira u čemu je stvar, ili...

Podeli vest

Specijalna operacija Z skinula je maske sa dugogodišnjih američkih planova o stvaranju Četvrtog Rajha u Evropi - saveza vodećih vojnih sila Starog sveta, naoružanih do zuba, koje bi stajale pod zastavom Nemačke, žedne osvete za izgubljenim svetskim ratovima

Tri dana nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, nemački kancelar Olaf Šolc je u govoru na hitnoj sednici Bundestaga napao Rusiju zbog „otpočinjanja rata" i proglasio kurs na militarizaciju Nemačke i Evrope.

Šolc je najavio povećanje vojnog budžeta Nemačke sa 50 odsto - na 74,1 milijardu evra - i stvaranje posebne budžetske stavke za Bundesver.       „Za tu stavku iz saveznog budžeta biće jednokratno izdvajeno 100 milijardi evra. Ta sredstva će se koristiti za neophodna ulaganja i projekte u oblasti naoružanja. Od sada ćemo iz godine u godinu ulagati više od dva odsto bruto domaćeg proizvoda u našu odbranu", rekao je Šolc uz gromoglasne aplauze poslanika.

Sada Nemačka ima treći najveći vojni budžet na svetu posle SAD i Kine.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je, govoreći u UN 2. marta, faktički je najavila nameru Nemačke da revidira rezultate Drugog svetskog rata, „podvrgnuvši kritičkoj sumnji njene obaveze u svetu".

Politikolog Renate Dilman u časopisu Krass und Konkret otvoreno piše o ovim planovima nemačkih političara i vojske:

- Rat, koji je otac svega, budi nacionalne prioritete. Suočena sa ukrajinskim ratom, Nemačka otklanja neke protivrečnosti u svom posleratnom poretku nastale kao rezultat neuspešnog ishoda poslednjeg svetskog rata… Neprijatni osećaj krivice za pokrenuti rat, koji je ostao kod Nemaca, postaje produktivan u smislu podizanja morala, posebno u sukobu sa zemljom kojoj je nemački Vermaht naneo mnogo više vojnih žrtava (27 miliona) nego ona njemu.

MILO SE VRAĆA, GO SNP ODLUČIO - ULAZI U MANJINSKU VLADU, SA SDP, BEZ SD! Crna Gora na nogama - sve je bilo uzalud...

Dilman nastavlja: „Nemačka vlada koristi operaciju Rusije, kojom ona želi da denacifikuje Ukrajinu, kao priliku da agresivno reši neke od prethodnih protivrečnosti u svom nacionalnom projektu. Imaju se u vidu nemačko „prenaoružavanje, energetski suverenitet i vojni duh" (Aufrüstung, Energiesouverdnitdt, Kriegsmoral). To što se Nemačka naoružava protiv Rusije ne kriju ne samo politikolozi, već ni sam kancelar Šolc.

U svom govoru u Bundestagu, on je priznao da se „na duge staze bezbednost u Evropi ne može obezbediti delovanjem protiv Rusije". A onda se nastavila demagogija: „Ali, ipak Putin ugrožava tu bezbednost i tako će biti u dogledno vreme…".

Ne samo nemački militaristi (a ko su još oni?), već i francuski predsednik Emanuel Makron, koji im se pridružio, drže lažne govore o mogućem vojnom sukobu van Ukrajine. On je 17. marta najavio da će, ako bude ponovo izabran, povećati vojnu potrošnju na 50 milijardi evra, udvostručiti broj rezervista i povećati brojnost policije i žandarmerije. Još je rekao: „Moramo… da budemo spremni za mogući oružani sukob visokog intenziteta koji bi mogao da počne na našem kontinentu".

Alesja Miloradovič, istraživač Pariske akademije za geopolitiku, u razgovoru sa autorom ovih redova, primetila je da Anglosaksonci po treći put postavljaju Nemačku protiv Rusije, ali ovoga puta guraju Francusku protiv njene volje u Četvrti Rajh, jer su Nemcima za uspešnu vojnu konfrontaciju sa Rusima potrebna francuska odbrambena industrija i njene napredne vojne tehnologije.

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Militarizaciju ne samo Nemačke, već i vodećih zemalja Evropske unije - Francuske, Španije i Italije, već dugi niz godina podržavaju i stimulišu SAD.

Penzionisani pukovnik vojne obaveštajne službe Francuske Alen Korve siguran je da militarizacija Nemačke, započeta u pozadini specijalne operacije Z, ima za cilj stvaranje Četvrtog rajha, u koji je Francuska nasilno uvučena.

SRPSKA MA NOGAMA, RUSIJA SUSPENDOVALA ŠMITA! Visoki predstavnik u BiH više nije neko koga Moskva uzima za ozbiljno - MNOGO JE ZAO?!

Francuska vojna elita i predstavnici odbrambene industrije izuzetno se negativno odnose prema ovoj perspektivi. Ali, njima najviše smeta uloga mlađeg partnera Nemačke u militarističkom savezu u nastajanju.       

Nemačka i Francuska su poslednjih godina išle putem integracije svojih vojno-industrijskih kompleksa, među kojima je prvenac bila Evropska kompanija za vazduhoplovnu odbranu i svemir (EADS), osnovana u julu 2000. godine.

Francuzi su prilično lako stupili u savez sa nemačkom vojnom industrijom radi proizvodnje oklopnih vozila i artiljerijskih sistema, prepoznajući superiornost nemačkih tehnologija u toj oblasti. Ali, odbijaju da se integrišu sa nemačkim kompanijama za brodogradnju i avijaciju.

Šef Daso-avijacije, Olivije Daso, tvrdoglavo se opirao transferu avio tehnologije u nemački koncern Eurofajter. U martu 2021. poginuo je u avionskoj nesreći pod čudnim okolnostima.

Alesja Miloradovič, koja se sastala sa Olivijeom Dasoom neposredno pre njegove smrti, sigurna je da su ga „Amerikanci uklonili da bi uklonili prepreke uvlačenju Francuske u Četvrti rajh".

Po mišljenju analitičara ruskog Generalštaba, Amerikanci šargarepom i štapom podstiču novac budućeg Četvrtog rajha da se vrati iz toplih SAD nazad u surovu Nemačku.

Amerikanci pomažu Nemcima da potčine odbrambenu industriju evropskih zemalja, pre svega Francuske.

Evropski političari, koji su koruptivnim  vezama čvrsto vezani za prekookeanska ratna kola - ne suprotstavljaju se američkim naporima da se izgradi Četvrti rajh.

CIA i NSA su početkom 2000-ih u političke krugove Nemačke i Francuske uvele vodeće svetske konsultantske kompanije MekKinsi i Boston Konsalting. Trenutno su ove kompanije, podmićivanjem vodećih političara dva hegemona Evropske unije, ostvarile gotovo potpunu kontrolu nad logistikom odbrambenih ugovora ovih zemalja.

Spajanje odbrambenih kompanija „karolinškog jezgra" Evrope (Nemačka, Francuska, Italija, Španija) prati koloseke koje su postavile SAD.

Foto: Fotoilustracija/Clipart/AP

Proces stvaranja jedinstvenog vojno-industrijskog kompleksa Četvrtog rajha pod okriljem Francuske i Nemačke uzima maha. Hegemoni karolinškog jezgra Evrope, pozvani preko okeana, nemaju put nazad.

Nakon što ujedinjeni vojno-industrijski kompleks proradi punim kapacitetom, pitanje stvaranja sopstvene vojske Četvrtog rajha biće prevedeno u praktičnu ravan.

Gde će Četvrti rajh usmeriti svoju ekspanziju?

Da biste odgovorili na ovo pitanje, samo pogledajte kartu. Cilj Četvrtog Rajha, koji  stvaraju SAD, ostaje je nepromenjen.

To je - Rusija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Progress

pre 1 godinu

I? Što mi vodimo tudju brigu? Uvek veći Rusi od Rusa? Gde je tu naš interes u celoj priči?

Aleks

pre 1 godinu

Znači, Srbija je na evropskom putu, a Evropa na putu u četvrti rajh. Ja odavno pričam da smo u pogrešnom vozu i vreme je da se osvestimo i da to priznamo, dok ne bude kasno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija