• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.04.2022

08:15

ZELENSKI ŽESTOKO PROZVAO SAVEZNIKE: Da imamo oružje kao Rusi ovaj rat bi se već završio!

AP/Tanjug

Vesti

ZELENSKI ŽESTOKO PROZVAO SAVEZNIKE: Da imamo oružje kao Rusi ovaj rat bi se već završio!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je poručio da bi se rat već završio, da je njegova zemlja imala pristup svom oružju koje joj je neophodno, „a koje je uporedivo sa oružjem koje koristi Ruska Federacija", prenosi Gardijan

U noćnom obraćanju, Zelenski je rekao da je nepravedno što je Ukrajina i dalje prinuđena da traži "ono što njeni partneri negde skladište godinama".

Zelenski je poručio da je situacija u opkoljenom Marijupolju teška, kao i do sada, a da je intenzitet udara ruskih snaga prema Harkovu, Donbasu i u Dnjepru „značajno povećan”, navodi britanski list.

On je rekao da ruska vojska blokira sve napore da se organizuju humanitarni koridori i spasu civili, kao i da "okupatori pokušavaju da izvrše deportaciju ili čak mobilizaciju lokalnog stanovništva koje je palo u njihove ruke". Zelenski je saopštio i da Ukrajina nije dobila odgovor Rusije na ponudu za razmenu, za koju naveo da bi mogla da spase civile i branioce Marijupolja.

"Na jugu naše zemlje okupatori pokušavaju da demonstriraju nešto što se u Rusiji može predstaviti kao navodna spremnost Ukrajinaca da sarađuju sa ruskim strukturama. To izgleda patetično”, naglasio je ukrajinski predsednik, prenosi Gardijan.
 

Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

On je još izjavio da je Rusija u ovom trenutku koncentrisala skoro sve svoje borbeno spremne snage na teritoriji Ukrajine i blizu njenih granica, preneo je Ukrinform.

„Skoro sve borbeno spremne snage okupatorske vojske trenutno se nalaze na teritoriji naše države i u pograničnim oblastima Rusije. Okupili su skoro sve protiv Ukrajine i skoro sve što je sposobno da se bori protiv nas“, rekao je ukrajinski predsednik.

Prema Zelenskom, u ovom ratu i odbrani svoje zemlje ceo svet može da vidi kako se Ukrajinci suprotstavljaju ruskoj vojsci, koja kako je naveo, važi za drugu ili treću najmoćniju na svetu, kao i da su zbog toga na toj listi ukrajinske trupe zaslužile da budu bolje rangirane od ruskih, navodi Ukrinform.
 

Situaciju u Ukrajini pratite uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 1 godinu

Ovaj Zelenski je na nekim opasnim drogama. Kaže pobedili bi Rusku vojsku da imaju njihovo naoružanje, pa samo toliko. Kada bi Rusi uveli strategijsku avijaciju i taktiku "spržene zemlje" koju koriste vaši prijatelji Ameri po celom svetu, vi bi bili gotovi još juče. Ovo mi liči na 1945.godinu kada su Nemci zaslepljeni nacističkom ideologijom pričali da pobeđuju Ruse.

Dragan

pre 1 godinu

Da sam ja lep kao Robert Redfort u vreme snimanja Tri dana Kondora Meryl Strip bi bila moja.

ratko

pre 1 godinu

pa ti stoko i ovako ubijas svoj narod streljas po ulici i ostavljas ih kao stoku mrtvu e zato nemas to i zato ces da visis na banderi ili da jedes sneg u gulag sibiru

Zamenik komandanta tražio EVAKUACIJU! Ministri Kine i SAD razgovarali, Rusija objavila moćan snimak, drama na sastanku G20, Nemačka ukida uvoz ruskog gasa! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Zamenik komandanta tražio EVAKUACIJU! Ministri Kine i SAD razgovarali, Rusija objavila moćan snimak, drama na sastanku G20, Nemačka ukida uvoz ruskog gasa! (FOTO, VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije pozvao je ukrajinske vlasti da izdaju naređenje vojsci koja se nalazi u „Azovstalju“ u Marijupolju da se preda. Od 14 časova će biti otvoren humanitarni koridor. Inače, na celom donbaskom frontu ne prestaju intenzivne borbe. Vlasti Krima upozorili na strašnu provokacij ukronacista u Odesi

20.04.2022

15:46 >> 22:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija