• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.04.2022

08:48

TOTALNI HAOS U NEMAČKOJ, POČELE KRAĐE DIZELA IZ KAMIONA, lopovi se noću prikradaju na parkinzina, policija dala JEDAN SAVET VOZAČIMA!

Reuters

Vesti

TOTALNI HAOS U NEMAČKOJ, POČELE KRAĐE DIZELA IZ KAMIONA, lopovi se noću prikradaju na parkinzina, policija dala JEDAN SAVET VOZAČIMA!

Podeli vest

Nemačka policija suočena je proteklih dana sa sve učestalijom krađom dizel goriva iz kamiona, zbog čega je pojačala kontrole na parkinzima

Usled drastičnog rasta cene goriva, lopovi su otkrili novih izvor prihoda, i sada, što je do sada bilo retko, kamiondžije su sve više žrtve kradljivaca dizela iz njihovih rezervoara.

"Dolaze noću i provaljuju u rezervoare kamiona, odakle ispumpavaju do 600 litara dizela iz jednog vozila", rekao je policajski oficir Mario Pekrul.

Od kada je cena goriva skočila na više od 2,40 evra po litru, krađe su sve učestalije, kaže portparol policije u Ludvigslustu Klaus Vihman.

"Toliki broj krađa goriva iz kamiona na parkinzima duž autoputa nismo imali godinama", rekao je on.

Broj krađa goriva iz kamiona u okrugu Ludviglust-Parhim se u prvom kvartalu ove godine više nego udvostručio. Vihman kaže da se krade dizel iz kamiona i građevinskig mašina.

Zbog sve učestalijih građa policijske patrole češće obilaze parkinge, posebno noću. Policija je savetovala vozače kamiona da ne toče gorivo pred odmor na parkingu, već u jutarnjim satima pred polazak na dalji put. To, kažu, važi i za vozila koja stoje i na parkingu firme. Ukradeni dizel se, prema policiji, preprodaje.

Prema automoto klubu ADAC, mart je u vezi cene goriva bio najskuplji mesec svih vremena. U roku od jedne godine je cena dizela skočila sa 1,30 na 2,30 evra po litri.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija