• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.04.2022

23:00

Najmanje 1.900 dece mlađe od pet godina umrlo! U ovoj zemlji vlada ogromna neuhranjenost, a razlog je užasan!

Vesti

Najmanje 1.900 dece mlađe od pet godina umrlo! U ovoj zemlji vlada ogromna neuhranjenost, a razlog je užasan!

Podeli vest

Najmanje 1.900 dece mlađe od pet godina umrlo je u protekloj godini od neuhranjenosti u regionu Tigraj u Etiopiji dok su trajali oružani sukobi, navodi se u studiji koju su sprovele regionalne zdravstvene službe

Smrtni slučajevi dece beleženi su u zdravstvenim ustanovama širom Tigraja od juna prošle do 1. aprila ove godine , ali Zapadni Tigraj, koji je pod kontrolom snaga iz susednog regiona Amhara, nije obuhvaćen u istraživanjem, prenosi AP.

Lekar koji je radio na studiji rekao je da je pravi broj smrtnih slučajeva među neuhranjenom decom verovatno veći jer mnoge porodice nisu bile u mogućnosti da dovedu svoju decu u zdravstvene centre zbog problema sa transportom.

"S obzirom da ne možemo da pristupimo većini oblasti, ne znamo šta se dešava na nivou cele zajednice. Ovo su smrtni slučajevi koje smo uspeli da zabeležimo u zdravstvenim ustanovama, ali većina smrtnih slučajeva prouzrokovanih neuhranjenošću ostala je neevidentirana", rekao je lekar koji je zatražio anonimnost zbog straha od odmazde.

Tigraj je odsečen od ostatka Etiopije od juna prošle godine kada su borci Narodnog oslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF), ponovo zauzeli veći deo regiona nakon povlačenja saveznih snaga.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31