• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rtl/federalna tv

23.04.2022

12:55

BAHRUDIN JEDVA POBEGAO IZ AZOVSTALJA, POSLE 38 DANA PAKLA DOKOPAO SE RODNE ZENICE! Kaže da poslednji dan u Marijupolju nikada neće zaboraviti

Printskrin Federalna tv

Vesti

BAHRUDIN JEDVA POBEGAO IZ AZOVSTALJA, POSLE 38 DANA PAKLA DOKOPAO SE RODNE ZENICE! Kaže da poslednji dan u Marijupolju nikada neće zaboraviti

Podeli vest

Radio je kao zavarivač u Azovstalju, a sa ćerkom, suprugom i njenim roditeljima s invaliditetom skrivao se u podrumu zgrade Arhiva. Preživeli su, kaže, na pirinču na vodi i kafi iz đubreta

Bahrudin Delić ispričao je svoje iskustvo pakla u Mariupolju. Po struci zavarivač, odselio se iz rodne Zenice u Mariupolj gde je radio u železari Azovstalj. Poslednje dane u Ukrajini proveo je u opkoljenom Mariupolju zajedno s porodicom. Nakon 38 dana ratnog pakla uspeo je da izađe iz porušenog Mariupolja i vrati se u Zenicu.

"Grada nema, grad je potpuno srušen, nijedne zgrade, nijedne ulice, ništa nema čitavo, sve je izgoreno ili je srušeno", ispričao je za Federalnu televiziju BiH.

Sa ćerkom i suprugom i njenim roditeljima invalidima u Mariupolju se sklonio u podrum zgrade tamošnjeg Arhiva, a preživljavali su, kaže, na pirinču na vodi. Izlazili su u retkim prekidima granatiranja, u potrazi za hranom.

"Nađemo čaja, malo pirinča, nađemo malo kafe u smeću, u zrnu, svašta se nađe i to je dopunjavalo. Imali smo čaja za godinu, ali nema vode, što je najgore".

Sve je to ostavilo posledice na njegovo zdravlje.

"Imao sam ranije 86-87 kilograma, mislim da sada nemam više od 62-63. Slab sam, prekjuče sam imao temperaturu 40,8".

Prisetio se svog poslednjeg dana u Mariupolju.

"To je bio haos, granatiranje s jedne, pa s druge strane, nisi mogao oka otvoriti. I to sve preko naših glava".

Kaže da ovakav pakao nije doživeo ni u ratu u BiH.

"Ovo što sam video za 38 dana nisam nigde više video, nema ništa, gde god izađeš... Izlazim iz stana, leži mrtav čovek, dođem do drugog ulaza, drugi mrtav čovek. Gde god pogledaš mrtvi ljudi. Ne bih se mešao u politiku, ko je kriv, živi štit bio sam i jednima i drugima, i takvih je bilo hiljade", kazao je Delić za Federalnu televiziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zeljko

pre 1 godinu

neznam staje bijo varilac ili placenik.uglavnom covjek ima lose iskustvo.vdise damu nije bilo ljepo-

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija