• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.04.2022

10:08 >> 10:56

TENKOVI GEPARD STIŽU U UKRAJINU! Nemačka šalje vojnu tehniku Kijevu!

Printscreen/drustvene mreze

Vesti

TENKOVI GEPARD STIŽU U UKRAJINU! Nemačka šalje vojnu tehniku Kijevu!

Podeli vest

Nemačka šalje Ukrajini tenkove

U Nemačkoj je očigledno došlo do promene stava i Berlin je sada spreman da Ukrajini isporuči teško naoružanje, kao što su tenkovi, pišu nemački mediji.

Nemačka vlada, prema pisanju "Ziddojče cajtung", spremna je da isporuči Gepard tenkove Ukrajini.
List navodi da će ministarka odbrane Nemačke Kristine Lambreht tu odluku saopštiti saveznicima na današnjem sastanaku u američkoj bazi Rajmštajn. Gepard je oklopni sistem za odbranu od vazdušnih napada.

Inače, kompanija "Rajnmetal" iz Dizeldorfa je Ukrajini ponudila isporuku 88 korišćenih Leopard tenkova, što proizilazi iz dokumenata u koje je uvid imala agencija DPA.

Foto: Printscreen/drustvene mreze

Ta ponuda sadrži i obuku posada tenkova u Nemačkoj, kao i održavanje, rezervne delove, alat, i municiju.

Prethodno je list "Velt" objavio da je kompanija krajem prošle nedelje zatražila odobrenje od nadležnog Ministarstva privrede. Vlada je dobila još jedan zahtev „Rajnmetala“, o isporuci 100 oklopnih vozila "Kuna" (Marder).

Portparol vlade Štefen Heberštrajt potvrdio je da postoje ti zahtevi i da će vlada o tome uskoro odlučiti. Još u petak je nemački kancelar Olaf Šolc odbacio mogućnost da Nemačka Ukrajini isporuči teško naoružanje.

On je, u jednom intervjuu, kazao da se ne radi o strahu, već o političkoj odgovornosti i da čini sve da bi se sprečila eskalacija, koja bi mogla voditi ka Trećem svetskom ratu.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Avram

pre 1 godinu

A da li će i kad će stići, ne zna se. Rusi će od njih napraviti male mace. Živi bili pa videli.

Pera pravda

pre 1 godinu

Kad im rusi ukunu gas, nemačko rukovodstvo će pobiti na ulicama Berlina sopstveni narod. U suprotnom, podsetiće ih rusi kako se razgovara jezikom sile sa Rusijom.

inspektor

pre 1 godinu

da li ste primetili da se Epstajn Vajnstajn i Ramstajn rimuju .

Dimitrije

pre 1 godinu

Tenkovi Gepard NE POSTOJE. Postoje PVO samohodni sistemi Flackpanzer Gepard iz 1960.godine. Ne verujem da Bundesver ima još koji komad, možda neki u muzeju, da bi ih slali u Ukrajinu. A što se tiče Zidojče Cajtunga izgleda da i oni imaju problem sa neznanjem i nepoznavanjem vojne problematike. A koliko se vidi iz tvita radi se o tenkovima Leopard 1 koji su u upotrebi od 1965. (novi, malo voženi, samo do pijace) i njih Nemačka pokušava da se reši i nekome uvali. Čudi me da nemaju neki T72 u skladištima ili su ih već rasprodali

Nenad

pre 1 godinu

I ništa Švaba nije naučio iz istorije, izgleda. Ovaj put će ih Rusi izbetonirati. Ajmo Švabe,. samo veselo!

Pera

pre 1 godinu

Kako uopšte može da stigne bilo kakvo oružje, tenkovi, odbrambeni sistemi u Ukrajinu ??????? Kako da zapadni zvaničnici idu i šetaju se bez problema u Kijev ????? Šta i dali uopšte nešto kontroliše Rusija u Ukrajini ?????? Dali neko ima odgovor na to ?????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija