• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

27.04.2022

10:24 >> 11:08

OBJAVLJENO DA JE AUSTRIJA PRIHVATILA PLAĆANJE GASA U RUBLJAMA, sada se na Tviteru oglasio Nehamer i OTKRIO ŠTA SE DOGODILO!

Reuters

Vesti

OBJAVLJENO DA JE AUSTRIJA PRIHVATILA PLAĆANJE GASA U RUBLJAMA, sada se na Tviteru oglasio Nehamer i OTKRIO ŠTA SE DOGODILO!

Podeli vest

Pojedini mediji i agencije objavili su vest da je austrijski kancelar Karl Nehamer saopštio da je Austrija prihvatila nove ruske uslove za plaćanje gasa, ali se sada na Tviteru oglasio Nehamer i otkrio o ćemu se radi

On je ovu informaciju nazvao fejk njuzom ruske propagande i pojasnio:

"OMV će i dalje plaćati isporuke gasa iz Rusije u evrima. Austrija se do tačke i zareza drži zajednički dogovorenih sankcija EU."

Austrijska ministarka energetike Leonore Gevesler potvrdila je da se isporuka gasa Austriji odvija nesmetano.

„Tokom proteklih dana isporuka gasa odvijala se nesmetano, a takođe ni trenutno nema probema u snabdevanju gasom“, izjavila je Geveslerova na konferenciji za štampu u Beču.

Ministarka je istakla da je popunjenost kapaciteta gasnih skladišta u Austriji nemoguće održati bez isporuka iz Rusije.

Kako je ranije objavila ruska kompanija „Gasprom", isporuke gasa u potpunosti su obustavljene bugarskoj kompaniji „Bulgargas“ i poljskoj kompaniji „PGNiG“ zbog neplaćanja u rubljama. Istovremeno, isporuka gasa Mađarskoj, kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, odvija se nesmetano.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POLJSKA PRESEKLA, GOTOVO JE!
Planeta

POLJSKA PRESEKLA, GOTOVO JE!

Poljska više neće kupovati gas od Rusije, rekao je na radio stanici RMF FM Pjotr Naimski, ovlašćeni predstavnik poljske vlade za stratešku energetsku infrastrukturu

27.04.2022

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija