• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.04.2022

15:31

ŠTAJNMAJER poslao DIREKTNU PORUKU MOSKVI!

Reuters

Vesti

ŠTAJNMAJER poslao DIREKTNU PORUKU MOSKVI!

Podeli vest

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer ocenio je da je obustava isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj pokušaj ucene


„Time je Rusija prekršila pravila, to je pokušaj ucene“, podvukao je Štajnmajer u razgovoru sa slovačkom predsednicom Zuzanom Čaputovom u Košicama.


On je naglasio da se takva ucena ne sme prihvatiti, već je potrebno suprostaviti se. Štajmajer je istakao da nema promene evropskog stava u vezi plaćanja ruskog gasa u evrima. To je potvrdila i Čaputova, koja je poručila „mi nećemo promeniti naše delovanje“.

 Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je danas da su time što je Rusija prekinula isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj prekršeni osnovni pravni principi.

„Osnovni pravni principi su prekršeni, biće preduzeti odgovarajući pravni koraci i zatražena adekvatna kompenzacija od Gasproma za kršenje odredbi ugovora", rekao je Duda tokom posete Pragu, prenosi Rojters.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Denis

pre 1 godinu

Ovi bi da se greju i održavaju svoju industriju sa Ruskim plinom i voze se sa jevtinom naftom i benzinom a šalju oružje Ukrajincima da ubijaju Ruse? Kakva logika i to smatraju ucenom a nije im jasno da SAD sve rade da ih dovedu u bedu i siromaštvo.

milan lala

pre 1 godinu

Koje licimerje gospodina Stajnmajera ukrali ste Ruski 300 milj. dolara i za tebe je to sasvim uredu nije ucena i nije krsenje pravila od strane Nemacke i EU ? Docete vi na jesen na kolenima kod Putina da molite za gas kad vam stanu fabrike sa radom kad narod ozebe i pocnu masovni protesti sirom Nemacke licimerni gospodine svabo. Nema zamene niti ce je nekad biti Ruskim energentma , niko osim Rusije nemoze podmiriti vase potrebe . Podlo ste se poneli kostace vas preskupo , katastrofalno jos niste svesni svoje gluposti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija