• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

27.04.2022

22:18

ISPALIMO JEDAN "SARMAT" I BRITANIJE VIŠE NEMA! PUTINOV GLAS IZ SENKE ZALEDIO LONDON! Dovoljna je jedna bojeva glava i kraj!

AP/Prtintskrin/Fotoilustracija

Vesti

ISPALIMO JEDAN "SARMAT" I BRITANIJE VIŠE NEMA! PUTINOV GLAS IZ SENKE ZALEDIO LONDON! Dovoljna je jedna bojeva glava i kraj!

Podeli vest

Ruski državni mediji pozvali su predsednika Vladimira Putina da nuklearnim oružjem izbriše Veliku Britaniju s lica Zemlje zbog "bezobrazne" podrške Ukrajini

Vladimir Solovjov, poznati ruski novinar kojega smatraju Putinovim "trbuhozborcem", zapretio je danas Britaniji dok je razgovarao sa šefom Ruske svemirske agencije o novoj, moćnoj interkontinentalnoj balističkoj raketi RS-28 Sarmat, koju Rusija planira da rasporedi u svoje oružane snage do jeseni, piše Daily Mail.

"Ispada da jedan Sarmat znači minus jedna Velika Britanija", pohvalio se Solovjov, rekavši da je Velika Britanija postala "izuzetno gruba" - očigledno se osvrćući na otvorenu podršku Ukrajini od početka invazije 24. februara.

Pretnja Solovjova stiže samo dva dana nakon što je Putin utvrdio da je Federalna služba sigurnosti (FSB) sprečila pokušaj njegova ubistva te da su pritvoreni članovi "nacističke bande" koja je primala naredbe od Kijeva.

Ukrajinska državna sigurnosna služba (SBU) u ponedeljak je porekla da ima bilo kakve planove da ubije režimskog novinara Vladimira Solovjova.

Sarmat, ili "Sotona 2" kako ju je nazvao Zapad, može nositi 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca i gađati ciljeve udaljene hiljade kilometara u Sjedinjenim Državama ili Evropi.

Dmitrij Rogozin, čelnik svemirske agencije Roskozmos, rekao je da će izraditi 46 takvih projektila, a prvi će biti raspoređeni u drugom delu godine u Krasnojarskom kraju u Sibiru, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve.

"Sve ide po planu", poručio je Rogozin.

Putin je prošle nedelje nadgledao prvo uspešno testiranje Sarmata, koji predstavlja novi dodatak nuklearnom arsenalu Rusije.

"Ovo je značajan događaj u razvoju naprednog oružja ruske vojske. Sposoban je nadvladati sva moderna sredstva protivraketne odbrane. Nema sličnih u svetu i neće ih biti još dugo, rekao je prošle srede Putin.

Solovjovljeva izjava nije prvi put da Rusija preti nuklearnim oružjem od početka vojne operacije na Ukrajinu, niti je prva pretnja Velikoj Britaniji. U ponedeljak je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio da je "NATO zapravo u ratu s Rusijom" te da je prijetnja nuklearnog rata "ozbiljna i stvarna".

Upitan o važnosti izbegavanja Trećeg svetskog rata i je li trenutna situacija uporediva s kubanskom raketnom krizom 1962. Lavrov je rekao: "Rizici su sada znatni".

"Ne bih hteo umetno uvećavati te rizike. Mnogi bi to želeli. Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smemo je potceniti".

Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova, potom je zapretila napadom na zemlje članice NATO-a koje isporučuju oružje Ukrajini, među kojima Britanija ima vodeću ulogu.

"Rusija može gađati vojne ciljeve na teritoriju onih zemalja članica NATO-a koje šalju oružje režimu u Kijevu zbog "narušavanja vojne logistike". Uostalom, to direktno dovodi do pogibija i krvoprolića na ukrajinskoj teritoriji. Koliko ja razumem, Britanija je jedna od tih zemalja", rekla je.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimirr

pre 2 godine

Da, bas pametan i taj sto to kaze u Rusiji, i nasi sto takve gluposti objavljuju.

MrKamenjarac

pre 2 godine

...KAD BI TO RUSIJA UCINILA,BILO BI MIRA NA PLANETI;A SUPLJOGLAVI AMERIKANCI BI SE SMIRILI....

MrKamenjarac

pre 2 godine

...KAD BI TO RUSIJA UCINILA,BILO BI MIRA NA PLANETI;A SUPLJOGLAVI AMERIKANCI BI SE SMIRILI....

MrKamenjarac

pre 2 godine

...KAD BI TO RUSIJA UCINILA,BILO BI MIRA NA PLANETI;A SUPLJOGLAVI AMERIKANCI BI SE SMIRILI....

Zoran

pre 2 godine

Englezi, samo čačkajte Rusiju, i na tom ostrvcetu gde živite biće samo more!

Mali kepec Putin

pre 2 godine

A V.Britanija kao nuklearna sila ne bi odgovorila sa procjenjenih 200 nuklearnih glava,pa nekoliko na Moskvu,St.Petersburg,Kalinjingrad.. Od nuklearnog oruzja nema odbrane i to se zna..

VLADO

pre 2 godine

JA KOJE STE VI RUSKOFASISTICKE BUDALE! ! ! ETO VELIKA BRITANIJA CE CEKATI DA VI BACITE ATOMSKU BOMBU.POSLIJE TOGA VISE NEBI POSTOJALO NISTA NI OD RUSIJE NI OD OSTATKA SVIJETA.TAKO NESTO PISATI ILI KAZATI SAMO MOZE BOLESTAN COVIJEK U MOZAK KAO STO SU RUSI I NJIHOVI SATELITI.TREBATE ZNATI DA VELIKA BRITANIJA NIKAD NIJE IZGUBILA RAT A PRVI KOJI BI JE BRANIO JE SAD ZATO BUDALETINE NE SERITE VISE JER I VAS NECE BITI MAKAR SE SAKRILI U NAJBOLJA ATOMSKA SKLONISTA.

Bata

pre 2 godine

Pa nek ispale i onda englezi ispale nuklearne projektile sa svojih podmornica ( i sarmatu treba barem 30-40 min do britanije) i raznesu Moskvu, St Petersburg, Murmansk.... i sta onda... opet niko nista ne dobija, ovaj rus prica malo vise iz emocija a manje iz pameti

PETAR

pre 2 godine

Ova propala Britanska imperija jos zavislja da je neko govno u svetu,sarmat2-satanin sin je lek za te bandite posalju rusi sarmata i nesta propala imperijska britanska sila i atlantik opere to govno od sile

dragoljub m v p

pre 2 godine

ovo ne znaci da bi bila bacena atomska bomba na Englesku, nego moze znaciti i A-bombu na satelit, preko kog je Engleska na Internetu i - kraj zabave: mnogi ljudi bi radije ostali bez vode za pranje, nego bez Interneta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija