• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.04.2022

09:17 >> 09:20

Austrija UKIDA GREJANJE NA GAS!  Novi zakon STUPA NA SNAGU za nekoliko meseci

REUTERS/Dado Ruvic

Vesti

Austrija UKIDA GREJANJE NA GAS! Novi zakon STUPA NA SNAGU za nekoliko meseci

Podeli vest

Ministarstvo za zaštitu životne okoline Austrije, u nacrtu novog zakona predviđa od 2023. godine zabranu grejanja na gas za novu gradnju

Ta mera je bila prvobitno planirana tek od 2025, ali je zbog posledica velike zavisnosti od ruskog gasa, pomerena unapred.

U nacrtu zakona se navodi da od 1.januara 2023. neće biti dozvoljena ugradnja postrojenja za grejanje koje radi na tečna ili čvrsta fosilna goriva, odnosno i fosilni tečni gas.

Dodatno se navodi da sva grejanja na gas do 2040. moraju biti zamenjena alternativnim klimatski povoljnim rešenjima.

Od 2023. pokvarena postrojenja za grejanje na naftu ili ugalj treba da budu zamenjena "zelenim sistemima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 1 godinu

Sama reforma po pitanju energetike i grejanja u Austriji biće veoma teška, a moguće je i te kako da bude samim tim i neuspešna, jer su cene nafte i njenih derivata otišle u nebo, kao i sve ostalo i dalje će rasti, a tek kada se krene u pomenute reforme, da ne pričamo. Sve to će morati da trpi običan građanin ove zemlje, ali je pitanje dokle. Austrijanac je navikao na bezbrižan i lagodan život, bez previše stresa, jer kada se završi radna nedelja on izlazi sa društvom ili porodicom u neki klub ili restoran, on godišnje odmore provodi na moru i planinama, njemu bi svaki mesec ostajalo podosta novca za ušteđevinu, a pri tom su i te kako veliki potrošači. Sada odjednom njemu ova vlada sve to uskraćuje i apeluje na njega da se ne tušira svaki božiji dan, da štedi struju, da ne kupuje prekomerno osnovne životne namirnice i da te iste namirnice troši u skladu sa svojim potrebama, a ne da pravi palačinke i kolače. Zato mislim da ove reforme, koje je sebi zacrtala aktuelna vlada u Austriji, neće uspeti, a samim tim ni sama vlada se neće dugo zadržati na vlasti, jer očekujem socijalne nemire u toj zemlji. Živela Srbija!

janko

pre 1 godinu

Ako je to istina ...znaci planiraju mnogo nuklearni centrala da grade po EU i svetu..sto znaci ovi zeleni samo glume prevaranta i podpaljivaca nervoze u svetu..lepo znaci samo evrici a narod,drzava,deca,ljudi....to je samo broj. Zato su i pustili toliko imigranata u EU..zato sto su zeleli nove korisnike..nove moderne kmetove sa modernim mobilnim aparatima,autimobilima..zato zele da svi budemo NO NAME! Kad li su to isplanirali...znaci nestaje majka,otac,sestra,tetka,deda,baka..samo broj..zele da ubace u glavu novi svet ali ogromna opasnost TOM NOVOM SVETU su religija Pravoslavlja i religija Kine Budizam ..a glume da su ugrozeni ..ustvari zele da uniste temeljnost civilizacije..na slobodu,ljubav,odluku sta sutra!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija