• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2022

15:02

Bugarski premijer pozvao Evropu da SMANJI UPOTREBU RUSKOG GASA!

Reuters

Vesti

Bugarski premijer pozvao Evropu da SMANJI UPOTREBU RUSKOG GASA!

Podeli vest

Bugarski premijer Kiril Petkov pozvao je u četvrtak Evropu da bude "jača" i pronađe alternative ruskom gasu, tokom posete Ukrajini

Rusija je u sredu prekinula isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj, članicama EU i NATO-a, što je Brisel opisao kao „ucenu“.

"Moramo da budemo jači. Moramo da budemo čvrsti", rekao je bugarski premijer u Irpinu, jednom od prigradskih gradova izvan Kijeva gde je Moskva optužena da je počinila ratne zločine.

Bugarska ima „alternativne izbore“ za tokove ruskog gasa, rekao je Petkov, dodajući da „ako mi to možemo, svi u Evropi bi to trebalo da budu u mogućnosti“.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da Varšava i Sofija sada dobijaju gas od svojih suseda iz EU.

Prošle godine Rusija je snabdevala 32 odsto ukupne potražnje za gasom Evropske unije i Britanije, u odnosu na 25 odsto u 2009, prema Međunarodnoj agenciji za energetiku, iako se situacija značajno razlikuje od zemlje do zemlje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija