• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

09:20

DEMONTRACIJA RUSKE SILE NAD KIJEVOM I TO PRED GUTEREŠOM! Ukrajinci van sebe, oglasili se Kuleba i Zelenski, REKETE SU DOLETELE, KAKVO PONIŽENJE ZA UN, šta tek oni da očekuju...

Tanjug/AP

Vesti

DEMONTRACIJA RUSKE SILE NAD KIJEVOM I TO PRED GUTEREŠOM! Ukrajinci van sebe, oglasili se Kuleba i Zelenski, REKETE SU DOLETELE, KAKVO PONIŽENJE ZA UN, šta tek oni da očekuju...

Podeli vest

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je sinoć da je Rusija napala Kijev krstarećim projektilima baš u vreme posete generalnog sekretara UN Antonia Gutereša i bugarskog premijera Kirila Petkova

"Ovim gnusnim činom varvarstva Rusija još jednom pokazuje svoj odnos prema Ukrajini, Evropi i svetu," objavio je Kuleba na Tviteru.

Prethodno je gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko saopštio da su dve eksplozije potresle centralni kvart Kijeva nakon što su ruske snage pucale na ukrajinsku prestonicu.

U svom najnovijem obraćanju i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se osvrnuo na napad na Kijev, rekavši da udari Rusije znače da Ukrajina ne može da smanji oprez.

"Moskva je kazala da su navodno prekinuli vatru u Mariupolju. Međutim, bombardiranje grada se nastavlja. Reč je o ratnom zločinu koji je ruska vojska počinila bukvalno pred celim svetom. Rusko granatiranje Mariupolja nije prestalo ni kada je generalni sekretar UN-a vodio pregovore u Moskvi. A danas, odmah nakon završetka naših razgovora u Kijevu, u grad su doletele ruske rakete. Pet projektila. I to puno govori o pravom odnosu Rusije prema globalnim institucijama. O nastojanjima ruskog rukovodstva da ponizi UN i sve što organizacija predstavlja. Zato je potreban snažan odgovor", poručio je Zelenski pa nastavio:

"Ruski raketni udari na Ukrajinu - Kijev, Fastiv, Odesu i druge gradove - još jednom dokazuju da ne možemo prestati da budemo oprezni. Ne možemo da mislimo da je rat gotov. Moramo još da se borimo Moramo da oteramo okupatore."

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 1 godinu

KOJA JE SVRHA UN KADA NEMA RAVNOPRAVNOSTI MEDJU DRZAVAMA,MALE DRZAVICE KOJE SU SE IZRODILE I KOJE SU NAPRAVLJENE SA NAMEROM DA SE ZNA ZA KOGA MORAJU DA GLASAJU I KOGA MORAJU DA SLUSAJU(JER SU ZAVISNE OD JACEG) I MALI BROJ ZEMALJA KOJI VLADAJU NJIMA.TAS NA VAGI UVEK PRETEZE NA STRANU IMPERIJALISTA I KOLONIJALISTA ALI VALJDA CE SE NAPOKON TO PROMENITI.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija