• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.04.2022

13:18

NEMAČKI FOKUS TVRDI: NATO jedinice već „operišu“ po Ukrajini!

AP/Photo

Vesti

NEMAČKI FOKUS TVRDI: NATO jedinice već „operišu“ po Ukrajini!

Podeli vest

Vojne elitne jedinice NATO podržavaju Ukrajinu u borbi protiv ruske vojske, tvrdi nemački magazin Fokus


Specijalci iz Velike Britanije i SAD obučavaju ukrajinske vojnike, između ostalog, za korišćenje 3. 600 modernog protivtenkovskog oružja. Takođe ih obučavaju za sabotaču i vežbaju sa njima tehnike partizanske borbe.


Britanci su najbrojniji u timu za obuku Ukrajinaca sa više od 100 elitnih vojnika specijalne jedinice SAS. Ti vojnici se, delom, nalaze u Ukrajini skriveno od 2014.godine nakon što je Rusija anektirala Krim. Oni obučavaju profesionalnu ukrajinsku vojsku i dobrovoljce. Takođe u Ukrajini su i pripadnici britanske mornaričke specijalne jedinice SBS, te i specijalni izviđači jedinice SRR.

I SAD su u Ukrajinu poslali svoje specijalce - Zelene beretke obučavaju Ukrajince u gradskoj borbi, a „Nevi sils“ vrše obuku na jednom starom poligonu na zapadu zemlje. Za koordinaciju aktivnosti specijalaca SAD zadužena je komanda za Evropu u Štutgartu.

Takođe britanski i američki elitni vojnici imaju i jedan specijalni zadatak, za koji su zadužene jedinice stacionirane u Litvaniji, a to je, da u slučaju potrebe evakuišu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 1 godinu

Čuj, "već"! Pa oni su tamo godinama unazad, a kako će se uskoro sve obelodaniti - da preduhitre, pa kao sad su se uključili. I najprosečniji čitalac u Srbiji, koji se koliko toliko informiše iz raznih izvora (a hvala Bogu kod nas su svi prisutni) ima saznanja i o tome i šta se dešava i kako se dešava i zašto se dešava. Mi smo svi preživeli taj scenario koji se stalno vrti, isti i isti, sa jednim jedinim ciljem i uspešnim rezultatom: Skok vrednosti akcija proizvođača oružja u SAD. Akcionari su iz vlasti, Lojd Ostin na primer. Ni za šta drugo ih nije briga, ni za sopstveni narod, ni za tudji. Pare, pare, profit, profit, večito gladni. Englezi su tu samo usput, sa svojim snovima o kolonizaciji svetskiuh resursa, pa se krpe uz SAD.

Fikus

pre 1 godinu

"Ti vojnici se, delom, nalaze u Ukrajini skriveno od 2014.godine" I onda zapadni NATO licemeri u glas dreče i ponavljaju da je u pitanju NIČIM IZAZVANA AKCIJA RUSIJE?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija