• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.05.2022

11:35

OČEKUJE SE ŠESTI PAKET SANKCIJA MOSKVI, EK mozda izuzme Mađarsku i Slovačku iz naftnog embarga!

Vesti

OČEKUJE SE ŠESTI PAKET SANKCIJA MOSKVI, EK mozda izuzme Mađarsku i Slovačku iz naftnog embarga!

Podeli vest

Evropska komisija će mozda poštedeti Mađarsku i Slovačku od primene embarga na kupovinu ruske nafte, koji je u pripremi, zbog visoke zavisnosti te dve zemlje od ruske nafte, izjavila su danas dva zvaničnika EU, javlja Rojters

Očekuje se da će Komisija u utorak završiti rad na novom, šestom paketu sankcija EU protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini, a koji bi uključio i zabranu kupovine ruske nafte čiji je izvoz glavni izvor prihoda Moskve.

Mađarska, koja uveliko zavisi od ruske nafte, više puta je saopštila da neće potpisati sankcije koje se odnose na energiju. Slovačka je takođe jedna od zemalja EU koja se najviše oslanja na ruska fosilna goriva.

Da bi 27-člani blok ostao ujedinjen, Komisija bi mogla da ponudi Slovačkoj i Mađarskoj "izuzeće ili dug tranzicioni period" za prestanak kupovina ruske nafte, rekao je jedan od zvaničnika, čiji identitet Rojters ne otkriva.

Uvođenje naftnog embarga će u svakom slučaju biti postepeno, i najverovatnije će potpuno stupiti na snagu tek od početka sledeće godine, naveli su izvori britanske agencije.

Šesti paket evropskih sankcija trebalo bi u sredu da bude predstavljen ambasadorima zemalja članica EU.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija