• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2022

16:56

AMERI GA ZOVU "NAJNEODGOVORNIJE ORUŽJE PUTINOVE RUSIJE", A MOSKVA GA ČUVA DA POTOPI LONDON! Niko ne bi bio sposoban da zaustavi podvodni dron...

Vesti

AMERI GA ZOVU "NAJNEODGOVORNIJE ORUŽJE PUTINOVE RUSIJE", A MOSKVA GA ČUVA DA POTOPI LONDON! Niko ne bi bio sposoban da zaustavi podvodni dron...

Podeli vest

Kiseljov u svom prilogu opisao je varijante kako bi Rusija mogla da ugrozi Veliku Britaniju

Pre nekoliko dana odjeknula je vest o izjavi glavne urednice televizije Raša tudej Margarite Simonjan, koja je tada izjavila “da će Rusija ići u raj, a da će Zapad jednostavno pocrkati”.

Sada je na državnoj televiziji Rossia 1 televizijski novinar Dmitri Kiseljov izneo nove “otrovne strelice”, usmerene ka Londonu. Posle epizode sa balističkom raketom “Sarmat”, on je opisao kako bi Britanska ostrva mogla da budu “potopljena u morske dubine” posredstvom nuklearnog podvodnog drona Posejdon.

On je objasnio da bi nuklearni podvodni dron Posejdon u njegovoj zemlji mogao da izazove cunami koji bi „potopio Britanska ostrva u morske dubine“ i pretvorio ih u „radioaktivnu pustinju“ (sa podmornicama).

Kiseljov u svom prilogu opisao je drugu varijantu kako bi Rusija mogla da ugrozi Veliku Britaniju preko mora preko podvodnog “robota” (mada je u pitanju besposadno plovilo) “Posjedom”, koji bi prema rečima voditelja se približio Velikoj Britaniji na 1 km dubine i brzinom od 200 km na čas. Kiseljov tvrdi u svom prilogu da niko ne bi bio sposoban da zaustavi ovaj podvodni dron, koji ima nuklearnu bojevu glavu jačine 100 megatona.

 

 

Eksplozija ovog termonukelarnog torpeda u blizini obale Velike Britanije izazvala bi ogroman talas, kako opisuje Kiseljov, visok 500 metara, koji bi bio zaražen ekstremnom radijacijom i koji bi potopio kompletno britansko ostrvo, posle čega bi od Britanije ostala radioaktivna pustinja, gde ne bi bilo života jako dugo vremena.

Status -6 “Posejdon” nukelarni torpedo

Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 “Posejdon” pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije. Tada je kamera uhvatila plan koji je držao jedan ruski oficir, a na kome se videlo nepoznato oružje koje je izgledalo kao torpedo. Tad je u medijima prikazana slika da Rusija razvija prvo novi torpedo, a kasnije se tvrdilo da je to mešavina ruske polupodmornice-polurakete, koja će predstavljati ozbiljnu opasnost za američke ratne i ostale luke.

Neki bivši američki visoki oficiri Status-6 je najneodgovornije oružje Putinove Rusije jer nuklearnom eksplozijom može izazvati razaranje i plimni talas.

Tri godine kasnije Rusija je u januaru 2018. objavila da ima podvodni dron koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu od 100 kilotona.

Ruski podvodni dron Ocean Multipurpose System Status-6, poznat pod nadimkom Kanyon, testiran je u novembru 2016. godine. prema dostupnim podacima Status-6 može se pohvaliti “maksimalnim radijusom od 6200 milja ( oko 10.000 kilometara), brzinom većom od 56 čvorova, kao i spuštanjem na oko 3280 stopa (999 metara) ispod površine mora”.

Konstruktor ovog univerzalnog podvodnog drona je konstrukcioni biro Rubin, jedan od, najvećih proizvođača podmornica u Rusiji. Podvodni dron napravljen je za lansiranje sa najmanje dve različite klase nuklearnih podmornica, nova specijalno konstruisana klase Belogorod i sa napadne nuklearne podmornice klase Oskar, koja istovremeni može da nosi četiri Status-6 drona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 2 godine

Ko jos veruje u snagu ruske vojske kojom komanduje izlapeli agent KGB, a cine je klinci, koji hoce kuci (i treba da idu kuci, i molim Boga da im pomogne)? Znam da ste patoloski poltroni ruskih komunjara, ali, ipak preterujete. Steta sto Lazanjski nije ziv, da pada u deliriujum... Ovo je ono sto je oduvek zeleo. Mozda je i bolje da ne gleda bedu Rsije? Komunjare su unistile sve, pa i Rusiju. Ajde, klicite jos malo, drugovi, dok ste jos u iluzijama. Uskoro, i sami cete videti da je sve to kravava laza. I da ste se uzalud tako brutalno uvlacili nistarijama, gorim od sebe... Hahahahah!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija