• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

03.05.2022

09:03

PUTIN IMA NOVI PLAN!? I SPROVEŠĆE GA SREDINOM MAJA..? Donjeck i Luganska - to je već završeno, isto bi moglo da se desi i...

Reuters

Vesti

PUTIN IMA NOVI PLAN!? I SPROVEŠĆE GA SREDINOM MAJA..? Donjeck i Luganska - to je već završeno, isto bi moglo da se desi i...

Podeli vest

Rusija planira da uskoro pripoji dva istočna regiona Ukrajine, Donjeck i Lugansk. To je rekao američki ambasador u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, pozivajući se na "pouzdane obaveštajne podatke".

Obraćajući se novinarima u Vašingtonu, Majkl Karpenter je rekao:

"Prema poslednjim izveštajima, verujemo da će Rusija pokušati da pripoji Narodnu Republiku Donjeck i Narodnu Republiku Lugansk Rusiji."

"Izveštaji kažu da Rusija planira da održi referendume nakon što je izvršila aneksiju sredinom maja", dodao je on.

"Rusija bi isto mogla da uradi i u Hersonu, gde već nameće rublju kao svoju zvaničnu valutu", kaže on.

Ranije ove godine, ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je priznao nezavisnost dva otcepljena regiona. Karpenter je dodao da Rusija navodno kidnapuje lokalne zvaničnike u gradovima koje drži u istočnoj i južnoj Ukrajini da bi ih zamenila "grupama lojalnim Moskvi".

On tvrdi da Rusi kidnapuju direktore škola, novinare, lokalne aktiviste i opštinske zvaničnike.

"Takođe je bilo izveštaja da su ruske snage prekinule pristup internetu u tim regionima kako bi blokirale protok pouzdanih informacija", rekao je Karpenter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRAVI SE NOVA ENERGETSKA MAPA SVETA, EVROPA ŽURI DA SE OSLOBODI RUSKOG GASA! Alternativa su države koje zbog Rusa nisu mogle da se istaknu, na njihova vrata sada svi kucaju...
Fudbal

PRAVI SE NOVA ENERGETSKA MAPA SVETA, EVROPA ŽURI DA SE OSLOBODI RUSKOG GASA! Alternativa su države koje zbog Rusa nisu mogle da se istaknu, na njihova vrata sada svi kucaju...

Izvoznici nafte i gasa koji ranije nisu bili imali istaknuto mesto u globalnom energetskom poretku, kao što su Angola, Nigerija i Republika Кongo, sada se navode kao potencijalni igrači u budućem snabdevanju Evrope. A evropske zemlje koje žure da se oslobode ruskog gasa okreću se pouzdanijim, ali skupim dobavljačima tečnog prirodnog gasa kao što su Кatar i Amerika

03.05.2022

08:55

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija