• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

04.05.2022

09:58

Peking svim silama pokušava da izbegne SCENARIO iz Šangaja! Zatvorili 40 metro stanica, korona preti!

AP/Tanjug

Vesti

Peking svim silama pokušava da izbegne SCENARIO iz Šangaja! Zatvorili 40 metro stanica, korona preti!

Podeli vest

Sa nekoliko desetina novih slučajeva dnevno, Peking pokušava da izbegne potpuni lokdaun, kao što je Šangaj to pokušao u početku

Peking je zatvorio 40 metro stanica, odnosno deset odsto iz cele podzemne mreže, kao i mnoštvo autobuskih linija, u nastojanju da zaustavi širenje virusa korona i izbegne scenario iz Šangaja, gde se milioni stanovnika nalaze u striktnom lokdaunu duže od mesec dana.

Ukinuto je i 158 autobuskih linija, a većina od njih se nalazi u delu Čaojang, epicentru pekingškog žarišta, preneo je Rojters.


Sa nekoliko desetina novih slučajeva dnevno, Peking pokušava da izbegne potpuni lokdaun, kao što je Šangaj to pokušao u početku.

Foto: AP/Tanjug

Glavni grad od 22 miliona stavovnika je zatvorio škole i brojne kompanije, kao i stambene zgrade u visokorizičnim oblastima, dok mnogi ljudi prave zalihe osnovnih životnih namirnica, za slučaj potpunog zatvaranja.

U 12 od 16 okruga u Pekingu se sprovodi drugi od tri planirana masovna testiranja ove nedelje, nakon tri masovna testiranja prošle nedelje.

Foto: AP/Tanjug

U Šangaju, dodaje Rojters, ne nazire se kraj lokdauna.

Najveći grad Kine i finansijski centar i dalje ne dozvoljava većini stanovnika da izađe iz svojih domova, ali su neki ipak imali korist od blagog ublažavanja od nedelje, pošto je dozvoljeno jednom članu domaćnistva da izađe u kratku šetnju i nakupuje namirnice u supermarketima.

Foto: AP/Tanjug

Prema najnovijim podacima, u Šangaju, gradu od 25 miliona stanovnika, su otkrivena 63 nova slučaja u mestima gde nema striktnog lokdauna, što ukazuje da grad ima način da dođe do cilja, a to je nekoliko dana bez ijednog slučaja, kako bi mere mogle da se ublaže postepeno.

I u gradu Džengdžu, gde živi 12,6 miliona ljudi, u utorak uveče uveden je lokdaun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17