• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index hr

06.05.2022

22:47

Rusi demantovali! "Admiral Makarov" nije pogođen, nije čak ni oštećen!

printscreen

Vesti

Rusi demantovali! "Admiral Makarov" nije pogođen, nije čak ni oštećen!

Podeli vest

Ukrajinci tvrde da su pogodili ruski ratni brod Admiral Makarov i da je bio teško oštećen i da pluta. Ukrajinski sajt je takođe objavio da su ruski spasilački brodovi krenuli u pomoć Makarovu. Rusi, pak, demantuju takve informacije

„Ne, mi nemamo takve informacije“, rekao je Dimitrij Peskov novinarima koji su ga pitali da li je Makarov pogođen. Takođe, zapadne snage nisu videle ništa što bi potvrdilo da je Makarov pogođen.

BBC piše da je Admiral Makarov mnogo manji od ruskog broda Moskva, koji je potonuo prošlog meseca. Makarov ima samo pet godina i jedan je od najmoćnijih ruskih ratnih brodova u Crnom moru. Sadrži sistem krstarećih raketa Kalibar i sposoban je da gađa druge brodove ili podmornice, kao i obalne ciljeve u dometu od 2600 km.

Gubitak Moskve bio je veliki udarac za Rusiju jer je brod vodio napad na Ukrajinu sa mora.

Rusko Ministarstvo odbrane je tada tvrdilo da je na brodu izbio požar koji je izazvao eksplozije municije na brodu. Ukrajina je saopštila da je Moskva pogođena projektilom Neptun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija