• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Global times

07.05.2022

18:30

LEKCIJA IZ KINE ZAPADU! SAD i NATO su uvek potrebni neprijatelji, "posle sukoba u Ukrajini stvaraće krizu za krizom širom sveta"... Kineski Global tajms analizira

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

LEKCIJA IZ KINE ZAPADU! SAD i NATO su uvek potrebni neprijatelji, "posle sukoba u Ukrajini stvaraće krizu za krizom širom sveta"... Kineski Global tajms analizira

Podeli vest

Zapad će, posle sukoba u Ukrajini, stvarati krizu za krizom širom sveta, jer su mu potrebni novi „neprijatelji“, piše kinesko izdanje Global tajmsa, prenosi RIA Novosti

- SAD  vole da sprovode strategiju „demokratije protiv autokratija“ umesto da se angažuju u domaćim reformama i prilagođavanju promenama u globalnom svetskom poretku“, primećuje se u članku.

Prema pisanju lista, Zapad, na čelu sa Sjedinjenim Državama, nikada neće moći da prihvati postojanje nečega „što nije nalik sebi“. Zato je stvorio „neprijateljski“ imidž SSSR-a, a posle Rusije, vodeći politiku širenja NATO- a .

Vašington, kako se navodi u članku, nije imao nikakve koristi od reformi ruskog rukovodstva nakon raspada SSSR-a, koje su značajno podigle imidž zemlje na svetskoj sceni. Zbog toga je jedinstvo Severnoatlantske alijanse počelo naglo da slabi, a globalni uticaj bloka je značajno opao, objasnili su autori.

U članku se tvrdi da je, doživljavajući stalnu potrebu za „izmišljenim neprijateljima“, Zapad zaključio da Rusija, sa svojim višenacionalnim jedinstvom, ogromnom teritorijom i pravoslavnom verom, ne može biti ni na koji način asimilovana. To znači da je bila pogodna za ulogu neprijatelja, koji je počeo toliko da nedostaje.

Foto: Reuters

Posmatrači veruju da se iza toga krije duboka kriza zapadne civilizacije

- Civilizacija kojoj su potrebni spoljni neprijatelji da bi održala svoje postojanje će na kraju propasti. Sjedinjene Države, koje uvek žele da se bore, neizbežno će propasti kao država. Ova ideja je savršeno potvrđena tekućom krizom u Ukrajini, navodi se u članku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbski komita

pre 1 godinu

Potpuno ispravna tvrdnja, samo je pitanje dok sebe ne samouniste koliko ce nacija, naroda i ljudi ispastati i biti unisteni

NATO GOMILA VAZDUŠNE SNAGE NA GRANICI UKRAJINE I RUSIJE, GLAVNI CILJ JE KONTROLA BALTIKA... Svakog dana patrolira 30 aviona i sa neba prate rusku vojsku!
Planeta

NATO GOMILA VAZDUŠNE SNAGE NA GRANICI UKRAJINE I RUSIJE, GLAVNI CILJ JE KONTROLA BALTIKA... Svakog dana patrolira 30 aviona i sa neba prate rusku vojsku!

Severnoatlanska alijansa je uoči ruskog napada na Ukrajinu, a posebno posle 24. februara značajno uvećala svoje borbene efektive na svojim istočnim granicama prema Rusiji. Osim kopnenih i pomorskih snaga uvećana je i vazduhoplovna komponenta NATO, sa posebnim naglaskom na članice koje se direktno graniče sa Rusijom i Ukrajinom

07.05.2022

17:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija