• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.05.2022

09:08

Ilon Mask u problemu?! CNN: Kupovina Tvitera dovedena u pitanje, evo šta je razlog!

Vesti

Ilon Mask u problemu?! CNN: Kupovina Tvitera dovedena u pitanje, evo šta je razlog!

Podeli vest

Smeli plan Ilona Maska da kupi Tviter delom zavisi od toga kako se na Vol Stritu kotira njegova kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla", ocenjuje američka tv stanica CNN.

Akcije "Tesle" su pale oko 20 procenata otkako je Mask prvi put otkrio da planira kupovinu 100 odsto akcija Tvitera i privatizacuju te kompanije. To je glavni razlog zbog kojeg su akcije Tvitera sada jeftinije za više od 10 posto od Maskove predložene kupoprodajne cene od 54,20 dolara po akciji za preuzimanje društvene mreže, navodi se u prilogu američkog medija.

Tviterove akcije kreću se sada oko nivoa od 47,50 dolara. To je tek neznatno iznad njihove prosečne vrednosti od 46,76 dolara u periodu između Maskove ponude od 54,29 dolara za preuzimanje i cene od 39,31 dolara po kojoj su se trgovale početkom prošlog meseca kada je on prvi put otkrio da je kupio više od 9,0 odsto udela u Tviteru.

Sudeći po navedenim podacima, izgleda da investitori sumnjaju u to da će Mask uspeti da obavi posao po ponuđenoj ceni, uprkos činjenici da je nedavno obezbedio više od 7,0 milijardi dolara sredstava od impresivne grupe investitora, među kojima je i investicioni fond Fideliti, gigant rizičnog kapitala Sekvoja i suosnivač Orakla Leri Elison.

Mask takođe ima obećanje banke Morgan Stenli da će odobriti sredstva od 12,5 milijardi dolara kroz marginalne zajmove za koje će kolateral biti njegove akcije u "Tesli".

Imajući u vidu veliki pad "Teslinih" akcija, pitanje je da li će Mask morati da snizi cenu svoje ponude kako bi zaključio posao ukoliko se pad akcija ovog proizvođača električnih vozila nastavi, ili će možda odustati od Tvitera, navodi CNN, i zaključuje da

raste skepticizam na Vol Stritu u pogledu šansi za realizaciju Maskovog nauma.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija